A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ajándékozzunk élményt!

2008. November 30., 13:40

Nemrégiben megkérdezték tőlem, melyik a legemlékezetesebb gyerekkori pillanatom? Hirtelen több is eszembe jutott: amikor gombászni mentünk a nagyapámmal és láttunk kipukkadni sok nagy pöffeteget, vagy amikor apukám bevitt a rádiós klubba, és morzézhattam, vagy mikor anyukámmal mehettem a munkahelyére, és én is kalauz lehettem egy napra…csupa olyan élmény, ami nem adatik meg bárhol, bármikor.

Tárgyakra nem emlékszem a gyerekkoromból olyan élesen, mint ezekre az élményekre. Még a színek és az illatok is előttem vannak.

Sokszor nehéz helyzetbe kerülünk, amikor ajándékot választunk szeretteinknek, vegyünk nekik valami praktikusat? Vagy vegyünk inkább valami ajándék-szerűt? Nézzünk körül a lakásunkban: hány olyan tárgy van körülöttünk, amit kaptunk valakitől, sokszor talán már arra sem emlékszünk, hogy kitől; és igazán nincs is rá szükségünk, de mivel ajándékba kaptunk, nem adjuk tovább és nem dobjuk ki.

Élmény ajándék

Az élményekben az a csodás, hogy nem foglalnak helyet, és sok-sok idő múlva is emlegetjük; sőt, ahogy az évek telnek, talán egyre szebbek lesznek. Melyik tárgyunk nem kopik az évek során és lesz egyre elnyűttebb?

Vannak olyan élmény-ajándékok (pl. kirándulások, üdülések), amiket mi magunk is játszva megszervezhetünk, de akadnak olyanok, amikhez nem árt profik segítségét kérnünk. Ők tudják, hogyan válhat valóra, ha cápák közt szeretnék úszkálni a Tropicariumban, vagy ha a filmekben oly sokszor látott agyaggalamb-lövészetet szeretnénk kipróbálni. Az sem okozhat gondot, ha éppen baseball-ütővel szeretnénk autót szétverni - gondoljunk bele, hány fiatal (vagy akár kevésbé fiatal) pasi örülne egy ilyen ajándéknak!

Hányan őrzik emlékként a sorkatonai éveket (hiszen örök téma a katonaévek feletti nosztalgiázás)! Ma már nincs sorkatonai szolgálat, ugyanakkor biztosan sokan próbálnák ki a tankvezetést. Milyen csodás lehet Budapest akár éjszaka, akár nappal felülről, amikor nem kell kocsikat kerülgetni, csak gyönyörködni a látnivalókban! Tegyük szívünkre a kezünket: nem emlegetnék még évek múlva is, ha cápákkal úszhatnák, vagy éjjel repülhetnénk lakhelyünk felett? Nyilván ugyanígy vannak ezzel szeretteink is: életük végéig emlékezni fognak rá, ha ilyen ajándékkal lepjük meg őket karácsonykor, vagy egyéb alkalmakkor.

A Megleplek csapata évek óta szervezi az ilyen és ehhez hasonló ajándék-meglepetéseket. Ajánlatuk nagy része rajtunk keresztül is megrendelhető. Szinte nem létezik lehetetlen számukra, csak választani kell ajánlatukból, vagy kitalálni, mit szeretnénk, ők pedig megszervezik nekünk. Egy jól kigondolt és megszervezett élmény egy életre szóló ajándék lehet!

Címkék
Értékelés
4 / 5 (38 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Vízkereszt ünnepeJanuár 6-án van Vízkereszt, vagy Háromkirályok napja. Ez a karácsonyi ünnepkör zárónapja, a farsang kezdete.
Játék a fórumunkonJátszani jó! És nyerni még jobb. Nézd meg, mit nyerhetsz ebben a hónapban!
Milyen az igazi magyar kokárda?Gyerekként teljesen egyértelmű volt, hogy milyen kokárdát tűzünk fel március 15-re. Nem volt még hivatalosan ünnepnap, de az iskolákban megemlékeztünk róla, olyankor kötelező volt a kokárda.
Karácsonyi készülődésMinden évben Mindenszentek és Halottak napja után a boltok már karácsonyi lázban égnek, csillogóbbnál csillogóbb szépségek kínálják magukat a vásárlóknak. Olyan könnyű elcsábulni valamire, amit aztán sose adunk oda senkinek; miközben még december 24-én délelőtt is rohangálunk valami után, amit valamikor december elején láttunk, de akkor elmulasztottuk megvenni. Jártál már úgy, hogy az utolsó nap kaptál észbe, és futottál, hogy még a boltok bezárása előtt megszerezd, amit elfelejtettél? Gyakran fordul ez elő veled? Szeretnéd, hogy stressz-mentes legyen az ünnep és ne költs feleslegesen sokat?
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.