A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fakanál báb

2011. Október 22., 14:03

Ilyenkor hűvösebb napokon, amikor jobb bent tevékenykedni nálunk mindig egyszerre több minden van készülőben...

Napok óta a fakanál bábjainkat csinosítgatjuk, Fruzsi számára aranyossá varázsoljuk őket.

Persze a kicsi kezekkel minden másképp sikerül, mint, ahogy azt anya eltervezi :).

1. Összeszedtük a számomra alkalmatlanná vált fakanalakat, két nagyon-nagyon görbét, és egy elhasználódottat.

Fakanál báb

2. Akril festékkel befestettük őket, lett egy fekete, egy rózsaszín, és egy narancssárga színű. Mi 1 napot szoktunk várni a száradással.

Fakanál báb

3. Kitaláltuk, hogy a rózsaszín malac lesz. Másnap, amikor megszáradt, kartonpapírból vágtunk neki füleket, és felragasztottuk a kanálra. Fekete és rózsaszín filcet használva igyekeztünk malacot kihozni belőle.

Fakanál báb

4. A fekete Fruzsi szerint katica lett. Ennek ragasztottunk fekete zseníliadrótból két csapot, és sárga szívecskék lettek a végén. Az arcát egy vajszínű kartonból készítettük, szív formájúra kivágtuk, ráragasztottuk a kanálra, majd filccel rajzoltunk szájat, szemecskét, és ragasztottunk neki orrot.

Fakanál báb

5. A narancssárga cica lett, ragasztottunk citromsárga cica fület, piros, és fekete filccel alakítgattuk az arcát, fülét.

Fakanál báb

Az elkészült bábok nagy kedvencek, mindenféle meséhez, bábozáshoz fel lehet őket használni. Tavaly ilyenkor két fakanál pókot is készítettünk, azok is nagyon egyszerűen készíthetőek, fekete zseníliadrótból kell csak lábakat ragasztani a kanalaknak. Csatolok képet is, bár nálunk egy év alatt a pókok a sok használat közben lábakat vesztettek, és kicsit eldeformálódtak :).

Fakanál báb
Címkék
Értékelés
4 / 5 (50 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Szőlő papírbólItt van az ősz! Mindenfelé szüretelnek, készül a must, a bor.
Almafa papírbólMostanában nem csak a szőlőt szüretelik, hanem mindenfelé szedik az almát is. Innen jött az ötlet, hogy készítsünk magunknak egy almafát.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.