A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fenyőfa gyöngyből

2008. Október 31., 09:48
Íróasztalunkat vagy polcunkat díszíthetjük ezzel az aprócska fával, akár ajándékba is adhatjuk.
Fenyő gyöngyből

Hozzávaló anyagok:

- 432 db zöld gyöngy
- 57 db piros gyöngy
- kb. 16 m vékonyabb drót, ami átfér 2-szer a gyöngyön
- 1 virágcserép
- kis darab gyurma

Elkészítés menete:

Vágjunk 16 db, kb. 1 méteres drótot. A mellékelt minta szerint készítsük el az ágakat. A drótra ráhúzzuk az első 3 gyöngyöt, majd az utolsó gyöngyöt megkerülve visszafűzzük a szálat. Úgy igazítjuk, hogy ez, amiből az ág vége lesz, pont a drót közepére kerüljön. Utána a 2 szálon külön-külön elkészítünk egy részt, majd a drótokat összefogjuk és ráhúzunk 2-3 gyöngyöt. A csúcsot hasonlóan készítjük, de itt a 2 kis ágacska elkészülte után fogjuk csak össze a drótot. Az ágakat eligazítjuk, hogy 1 álljon felfelé és 4 pedig a 4 égtáj irányába.

Ha elkészült mind a 16 elemünk, elkezdhetjük az összeállítást. Megfogjuk a csúcsot, hozzáfogunk egy ágat és egy kicsit megtekerjük együtt a 4 szálat, majd ugyanígy a következő ágat és újra megtekerjük kicsit - figyeljünk rá, hogy az ágak nagyjából egy szinten legyenek. Az ágból először a kisebbeket, majd az egyre nagyobbakat használjuk fel. 2 ágsor közt kb. 0,5 -1 cm-es rész hagyjunk. Ha elkészültünk az összes ág elhelyezésével, a maradék drótszálakat tekerjük össze.

A cserepet töltsük ki gyurmával, a közepébe csináljunk egy lyukat, és abba állítsuk be a fenyőt. Ha szükséges, a drótból vágjunk le egy kicsit. Az ágakat igazgassuk szépen formára.

Csatolt fájlok
Értékelés
5 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Fenyős üdvözlőlapEgy olyan üdvözlőlapot mutatunk be, amelyet egy kartonlapból elkészíthet egy kisebb gyerek felnőtt felügyelete mellett.
Horgolt mikulásfejTáskára vagy fára akasztható mikulásfej, de akár ruhára is felvarrhatjuk.
HópehelyEgyszerű horgolt hópehely karácsonyfára vagy ablakba.
Kesztyű ajándékkísérőNéha a sok egyforma csomag láttán gondot jelenthet, hogy felismerjük, a fa alatt melyik ajándék kié. Ezek a kesztyűk ezen a problémán segítenek.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.