A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Számoló girland

2013. Március 1., 11:03

Szükséges anyagok:

A4-es papírlap

Szükséges eszközök:

olló

Kisgyerekekkel gyakran gondban vagyunk, hogyan magyarázzuk el nekik, hogy egy bizonyos napig még mennyi van hátra, mikor lesz már a várt esemény. Nekik még nehéz megérteni, hogy 5 nap 7 nap múlva lesz valami, de ha készítünk egy girlandot papírból, ami annyi elemből áll, ahány nap hátra van, akkor láthatóvá tesszük nekik a hátralévő időt.

Az A4-es lapot vágjuk 8 részre.

 
Számoló girland

Egy papírdarabot hajtsunk félbe a hosszabbik oldalával párhuzamosan.

Utána hajtsuk félbe a lapot és rajzoljuk rá a formát.

Számoló girland piros-fehér-zöld

Vágjuk ki a mintát, majd hajtsuk teljesen szét a papírlapot.

Járjunk így el az összes papírlappal.

Akasszuk egymásba a kis papírlapokat.

Az egyik papírt hajtsuk félbe, majd az ovális lyukon keresztül vezessük át a következő lapot, aztán hajtsuk ezt is össze.

Így folytassuk, amíg olyan hosszú darabot nem kapunk, mint amit szeretnénk.

Hamarosan következik március 15., ebből az alkalomból készíthetjük piros-fehér-zöld színűre a darabokat, felváltva fűzve össze őket.

Más alkalmakra készíthetjük szép színes papírból is az elemeket.

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval már ügyesen bánó, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

 
Értékelés
4 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Március 15., nemzeti ünnepünk1848. március 15-én Pesten kitört a magyar forradalom, mely később Magyarország újkori történetének meghatározó eseménye.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.