A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Talpas horgolt tál

2010. Február 5., 10:00

Ennek a tálnak a leírását és a mintadarabot Simonné Edit készítette el. Ha elakadsz, akkor fordulj hozzá bizalommal. Nagyon szívesen segít mindenkinek. A munkáit megnézheted az editkreativ.5mp.eu oldalon.

1. sor: 8 láncszemből gyűrűt horgolunk.

2. sor: A gyűrűbe 16 db rövidpálca kerül.

3. sor: Minden rövidpálcára § 1-1 két ráhajtásos pálca 2láncszem, majd 1-1 két ráhajtásos pálca és 3 láncszem. §-tól ismételjük.

4. sor: A § 2. láncszem felé 1 db kétrpálca-2lcszem-1db két ráhajtásos pálca, utána 5 láncszem. A §-tól ismételjük.

5. sor: Minden 5 láncszemes ívbe 10 db két ráhajtásos pálca kerül. a”V” alakok fölé nem kerül semmi.

6. sor: § 1db két ráhajtásos pálca 2 láncszem 1db két ráhajtásos pálca 4 láncszem /1 db kétrpálca2 láncszem 1 db két ráhajtásos pálca-az alatta levő sor 10 pálcájának 5. szemére kerül/ 4 láncszem. A §tól ismételjük végig.

7.sor: § 1 db két ráhajtásos pálca 2 láncszem 1db két ráhajtásos pálca 4 láncszem. A következő ívbe /amit az előző sor közepébe öltöttünk le/ 4 db két ráhajtásos pálca 7 láncszem4 db két ráhajtásos pálca kerül. Ismét 4 láncszem § tól ismételjük.

8. sor: § 1db két ráhajtásos pálca 2 láncszem 1 db két ráhajtásos pálca 4 láncszem. Az előző sor 7 láncszemes ívébe 6 db két ráhajtásos pálca 8 láncszem 6 pálca készül. Utána 4 láncszem, és a §-tól ismételjük.

Horgolt tál

9. sor: § 1 db pálca 2 láncszem 1 pálca 4 láncszem. Az előző sor 8 láncszemes ívébe 16 db pálca 4 láncszem. A §-tól ismételjük.

10. sor: 1 két ráhajtásos pálca 3 láncszem váltakozik végig a soron, úgy, hogy a 16 pálca minden 2. szemére horgolunk egyet. Az alatta levő sor „V” alakjaira most nem kerül semmi. Közvetlenül a soron következő 16 pálcára lépünk át. Ott az 1. szemre öltjük az első pálcát, majd 3 láncszem……… Így haladunk végig a soron.

11.sor: A láncszem ívek felé 2 rövidpálca, 3 rövidpálcából pikó, 2 rövidpálca végig a soron. Ez adja a széle cakkozását.

Pikó készítése: 3 láncszemet horgolunk, és ugyanoda öltjük le, ahonnan kiindul „V” alak, itt: 1 pálca két láncszem újra egy pálca

A sorok elején az első pálcát mindig láncszemekkel helyettesítjük. Egy ráhajtásos pálca: 3 láncszem, két ráhajtásos pálca 5 láncszem. Így lehet szépen, szinte láthatatlanul összedolgozni a sorvéget.

Horgolt tál rózsaszín

Várjuk kérdéseidet vagy a kész munkádat a Horgolós fórumunkon.

Értékelés
3 / 5 (40 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.