A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Tojásmelegítő tyúkocska

2008. Február 4., 19:50
Tojások nélkül is a húsvéti tavaszi asztalunk dísze lehet pár ilyen aranyos tyúkocska. Ezeket a tojásmelegítőt tyúkokat borcsimama készítette. Tőle kértünk engedélyt, hogy megmutathassuk.
Horgolt tojásmelegítő

Hozzávaló anyagok:

- horgolófonal 1-2 két szín a tyúknak
- horgolófonal - piros tarajnak, sárga csőrnek, fekete szemnek.

Eszközök:

- 1,75-ös horgolótű

Elkészítés menete:

1,75-ös horgolótűvel, tetszőleges alapszínnel 16 láncszemet horgolunk, egy láncszemmel körbe zárjuk, és a csibe fejét körben haladva a következőképpen horgoljuk meg:

1-8 kör: rövidpálcák

9. kör: az előző sor minden rövidpálcájába 2 rp-t horgolunk=32 szem

10. kör: az első 10 szembe 22 rp-t (=20 szem=farok-rész), a maradék 22 szembe 1-1 rp-t horgolunk

11.kör: rp-k, szaporítás nélkül

12. kör: a farok-rész 20 szemébe 1-1 egyráhajtásos pálcát, a többi szembe rp-t horgolunk

13. kör: rövidpálcák tetszés szerinti díszítőszínnel

14. kör: alapszínnel: a farok-rész első 20 szemébe 2-2 egyráhajtásos pálcát (=40 szem), a többi szembe 1-1 rp-t horgolunk

15. kör rpálcák a díszítőszínnel

16. kör: a farok 40 szemébe 2-2 egyráhajtásos pálcát horgolunk (=80 szem), mégpedig felváltva 2 pálcát a díszítőszínnel, 2 pálcát az alapszínnel, a maradék szemekbe pedig 1-1 rövidpálcát az alapszínnel

17. kör: az előző kör egyráhajtásos pálcáira rövidpálcákat horgolunk az alapszínnel, a rövidpálcákra pedig rövidpálcát a díszítőszínnel. Most a farok külső szélét 1 sor pikómintával (=rövidpálca, 3 láncszem, 1 rövidpálcát visszaöltünk az 1. láncszembe, az előző sor 1 rövidpálcáját kihagyjuk, és ezt ismételjük), a díszítő színnel összehorgoljuk. A fejnél a kezdősort 1 sor piros pikómintával (=taréj) összehorgoljuk. A csőrnek 1 pikót horgolunk sárgával. Miután fekete szemeket hímeztünk, alájuk 1-1 piros pikót horgolunk fel.

Értékelés
5 / 5 (49 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Tojáshéj csibeAranyos, gyerekek által is könnyen elkészíthető kiscsibe, amellyel a húsvéti asztalt díszíthetjük.
Húsvéti kosárkaNálunk mindig nagy gondot jelent, mibe is tegyük a tojásokat, hogy ne guruljanak szét az asztalon. Ez az apró, könnyen elkészíthető kosárka praktikus lehet erre a célra.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.