A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Anyák napja margójára

2010. Május 11., 07:50

3 gyerekes szülőként átéltem már néhány Anyák napi műsort. Az ovinkban az a szokás, hogy az évzáró műsorral kötik egybe, tehát ott egy hosszabb, egész évet áttekintő verses-táncos-dalos-mesés műsort szoktam végigülni; az iskolában persze már kizárólag az anyákra és a nagyanyákra koncentrálnak.

Szeretem ezeket az alkalmakat, bár nem gondolom, hogy valóban az anyákról szólna, szerintem az egy családi, bensőséges ünnep. Az iskolai alkalom arra jó, hogy megfigyelhessem a gyerekeimet, mennyit nőttek, bátorodtak, hol a helyük, mi a szerepük az osztályközösségben. Előre engedi-e a fiam a lányokat? Hogyan ragyog ki a lányom a környezetéből? Mennyit mosolyognak? Vajon feszengenek-e ebben a stresszhelyzetben? Hogyan reagálnak a tanárnőjük mozzanataira? Nagyon tanulságos.

Figyelem a műsor közben a gyerekeimet, és figyelem magamat is, hiszen velük együtt én is érettebb leszek az évek során, gyakorló szülő, gyakorló iskolába járó felnőtt. Nem tagadom, hatással vannak rám ezek az ódon falak, az ünnepélyes hangulat. Hagyom, hogy magával ragadjon a műsor ritmusa, még ha a versek nagy részét már kívülről tudom. Mégis megmosolygom a kedves sorokat, a svéd gyerekverseket. A végén pedig könnyes szemmel puszilom meg a virágot átnyújtó csemetémet.

Értékelés
4 / 5 (41 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.
Hat gyerek meg egy könyvKépzeljünk magunk elé egy 6 gyerekes családanyát. Megvan? Egy ekkora családban az anya biztosan túlhajszolt, kedvtelen, megkopott. Na, hát Szanyi Alma Málna pont nem ilyen.
Eldobható kontra mosható pelenkákNéhány évtizeddel ezelőtt forradalminak számított az eldobható papírpelenkák megjelenése a piacon. Időt, kényelmet nyer vele az anya, ami nagy kincs. De ha jobban utánajárunk, lehet, hogy mégis inkább a textilpelenka mellett döntünk.