Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Anyák napja margójára

3 gyerekes szülőként átéltem már néhány Anyák napi műsort. Az ovinkban az a szokás, hogy az évzáró műsorral kötik egybe, tehát ott egy hosszabb, egész évet áttekintő verses-táncos-dalos-mesés műsort szoktam végigülni; az iskolában persze már kizárólag az anyákra és a nagyanyákra koncentrálnak.

Szeretem ezeket az alkalmakat, bár nem gondolom, hogy valóban az anyákról szólna, szerintem az egy családi, bensőséges ünnep. Az iskolai alkalom arra jó, hogy megfigyelhessem a gyerekeimet, mennyit nőttek, bátorodtak, hol a helyük, mi a szerepük az osztályközösségben. Előre engedi-e a fiam a lányokat? Hogyan ragyog ki a lányom a környezetéből? Mennyit mosolyognak? Vajon feszengenek-e ebben a stresszhelyzetben? Hogyan reagálnak a tanárnőjük mozzanataira? Nagyon tanulságos.

Figyelem a műsor közben a gyerekeimet, és figyelem magamat is, hiszen velük együtt én is érettebb leszek az évek során, gyakorló szülő, gyakorló iskolába járó felnőtt. Nem tagadom, hatással vannak rám ezek az ódon falak, az ünnepélyes hangulat. Hagyom, hogy magával ragadjon a műsor ritmusa, még ha a versek nagy részét már kívülről tudom. Mégis megmosolygom a kedves sorokat, a svéd gyerekverseket. A végén pedig könnyes szemmel puszilom meg a virágot átnyújtó csemetémet.

2010. Május 11., 07:50
Értékelés
4 / 5 (41 szavazat alapján)