A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Az ünnepi asztal dísze

Szalvétadísz az evőeszközök alá, ünnepi terítéshez.

Az Interneten barangolva gyönyörű szalvétakölteményekkel találkozhatunk, de a legtöbb csak éttermi textilszalvétából készíthető el.

Mi most egy olyan hajtogatást mutatunk be, amely könnyen és gyorsan elkészíthető papírszalvétából is. Fontos, hogy az alábbi szalvétadísz elkészítéséhez a szokásosnál nagyobb, 40x40 cm méretű szalvétára lesz szükségünk. Az átlagos dekorációs szalvéták mérete ennél kisebb, ehhez megfelelő papírszalvéta kapható például az Ikea áruházakban.

 
Szalvéta hajtogatásRakjuk magunk elé a szalvétát négyrét hajtva, hogy a jobb felső sarkokhoz essen az összehajtott szalvétánk négy sarka.
Szalvéta hajtogatásA felső réteget a jobb felső sarokból hajtsuk át egészen a bal alsó sarokig.
Szalvéta hajtogatásA második réteget is hajtsuk át a jobb felső sarokból a bal alsó felé, ezt azonban ne a felezővonalnál hajtsuk, hanem a bal alsó saroktól 2-3 cm helyet hagyva.
Szalvéta hajtogatásA harmadik rétegnél is ugyanígy járunk el, de most a második réteg sarkától tartsunk 2-3 cm-nyi helyet. Ha a szalvétánk belső oldala nem ugyanolyan színű, mint a külső, akkor befelé hajtogassuk a rétegeket.
Szalvéta hajtogatásA behajtott rétegeket fűzzük be egymás alá, hogy a sarkok fedésben legyenek.
Szalvéta hajtogatásFordítsuk meg szalvétánkat, majd a két szélét az ábrán látható módon hajtsuk be.
Szalvéta hajtogatásIsmét fordítsuk meg a szalvétánkat, és az evőeszközöket helyezzük el a három kis zsebben.
 
2012. December 20., 00:13
Értékelés
5 / 5 (40 szavazat alapján)