A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Cd-ajánló gyerekeknek

2 olyan zenei kiadványt ajánlunk a figyelmetekbe, amik elsősorban gyerekeknek szólnak, de nagyobbak is biztosan szívesen hallgatják majd, már csak nosztalgiából is.

A cd-ket a Zeneker jóvoltából hallgathatta meg szerkesztőségünk.

Magyar óvodás dalok aranyalbuma

Zeneker - Magyar óvodás dalok aranyalbuma - cd

Igaz ugyan, hogy ajánlót nagy, komoly felnőttek szoktak írni, de úgy gondoltam, igénybe veszem az 5 éves lányom segítségét, mondja el, milyennek találta az ovisoknak szóló cd-t.

"Anya, az a legjobb benne, hogy majdnem az összes dalt ismerem, így én is tudom énekelni!" Igen, én is ezt éreztem: jó újra hallani, együtténekelni ezeket a közismert dalokat. Minden "alapdal" megtalálható rajta (Pl. Boci-boci tarka; Csön-csön gyűrű, Zsipp, zsupp; Hopp Juliska stb.). A dalokat gyerekek éneklik (kivéve a Bónuszdalt, Szabó Gyula előadásában a Kisbencés dal hangzik el, az egyik személyes kedvencem).

Ami ad neki egy plusz bájt, hogy a dalokat nem pusztán csak zene kíséri, hanem különféle effektek, mint lónyerítés, tehénbőgés.

Külön jópont a cd kiadójának, hogy – a szokásostól eltérően – nem azt írták rá, hogy közreműködtek az X. Y. úti óvodások, hanem név szerint fel vannak sorolva a gyerekek. A szüleik biztosan nagyon büszkék rájuk :)

A cd részletes tartalma megtekinthető a Zeneker honlapján, ahol néhány dalba bele is lehet hallgatni!

 
 

Világhírű rajzfilmslágerek magyarul

Zeneker - Világhírű rajzfilmslágerek magyarul - cd

Nagyobb gyerekeknek, vagy felnőtteknek is kedves ajándék lehet a világhírű rajzfilmek jellegzetes zenéit tartalmazó cd. Magyar és külföldi klasszikusok egyaránt kerültek a válogatásba.

Olyan dallamokat is találunk rajta, ami a közelmúlt meséit kísérték (Aladdin, Macskarisztokraták, Oroszlánkirály) és olyanokat is, amiket még apa-anya nézett-hallgatott gyerekkorában (Mézga család, Vuk). Őszintén szólva a Pokémont nem tudom hova tenni, nekem abszolút kakukktojásnak tűnik a többi nagyszerű zene között, ellenérzésem természetesen nem a zenének, hanem magának a rajzfilmnek szól.

A zenék előadói törekedtek arra, hogy az eredetihez hasonló hangzással örvendeztessék meg a cd hallgatóit, ez néha egészen megtévesztő módon sikerült, pl. a Dr. Bubó vagy az Aladdin –Ezeregy éj esetén. Nosztalgiázni vágyó felnőtteknek is ajánlom.

A cd részletes tartalma megtekinthető a Zeneker honlapján, ahol néhány dalba bele is lehet hallgatni!

 
2011. November 16., 14:08
Értékelés
4 / 5 (31 szavazat alapján)