A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fenyős kártya

Különleges hangulatú üdvözlő- vagy ajándékkísérő-kártya.

Hozzávalók:

1 db A5 fehér rajzlap vagy képeslap készítésére alkalmas kartonlap,
1 db A5 könyvlap vagy nyomtatott papír

Szükséges eszközök:

olló,
ragasztó,
körző

A képeslapunk alapját félbehajtjuk, a belső felére írhatunk üzenetet, az elejére kerül a dekorációként szolgáló fenyőfánk.

Fenyős kártya

A könyvlapból kivágunk egy félkört -a mintán szereplő kör sugara 9 cm. Az egyenes oldalán megjelöljük azt a pontot, amely az egyik sarkától 5, a másiktól 13 cm-re található.

Ezután a hosszabb oldalánál elkezdjük a harmonika-szerű hajtogatást. Háromszor hajtunk úgy a papírunkon, hogy a bejelölt pontra essen a fenyőnk csúcsa, és mindig egy picit túllógjon a hajtásunk, hogy végül fenyőfa alakot kapjunk.

A hajtásainkat egy-egy cseppnyi ragasztóval rögzítjük. A kész fenyőnk hátsó oldalát beragasztózva a kártyánk első oldalát díszítjük vele.

A félkörünket kivághatjuk mintavágó ollóval (cikk-cakk, hullámos, stb.), így a kis fenyőfánk még mutatósabb lehet. A kis fenyőket nem csak kártyadekorációként, hanem önálló karácsonyfadíszként is felhasználhatjuk, ehhez csak egy kis fonal-akasztót kell felragasztanunk rá.

Nehézségi fok:
Közepesen könnyű. Nagyobb gyerekeknek ajánljuk, akik már ügyesen kezelik az ollót, és jártasak a papírhajtogatásban.

 
2012. December 9., 00:02
Értékelés
5 / 5 (41 szavazat alapján)