A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fenyős kártya

2012. December 9., 00:02
Különleges hangulatú üdvözlő- vagy ajándékkísérő-kártya.

Hozzávalók:

1 db A5 fehér rajzlap vagy képeslap készítésére alkalmas kartonlap,
1 db A5 könyvlap vagy nyomtatott papír

Szükséges eszközök:

olló,
ragasztó,
körző

A képeslapunk alapját félbehajtjuk, a belső felére írhatunk üzenetet, az elejére kerül a dekorációként szolgáló fenyőfánk.

Fenyős kártya

A könyvlapból kivágunk egy félkört -a mintán szereplő kör sugara 9 cm. Az egyenes oldalán megjelöljük azt a pontot, amely az egyik sarkától 5, a másiktól 13 cm-re található.

Ezután a hosszabb oldalánál elkezdjük a harmonika-szerű hajtogatást. Háromszor hajtunk úgy a papírunkon, hogy a bejelölt pontra essen a fenyőnk csúcsa, és mindig egy picit túllógjon a hajtásunk, hogy végül fenyőfa alakot kapjunk.

A hajtásainkat egy-egy cseppnyi ragasztóval rögzítjük. A kész fenyőnk hátsó oldalát beragasztózva a kártyánk első oldalát díszítjük vele.

A félkörünket kivághatjuk mintavágó ollóval (cikk-cakk, hullámos, stb.), így a kis fenyőfánk még mutatósabb lehet. A kis fenyőket nem csak kártyadekorációként, hanem önálló karácsonyfadíszként is felhasználhatjuk, ehhez csak egy kis fonal-akasztót kell felragasztanunk rá.

Nehézségi fok:
Közepesen könnyű. Nagyobb gyerekeknek ajánljuk, akik már ügyesen kezelik az ollót, és jártasak a papírhajtogatásban.

 
Értékelés
5 / 5 (41 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.