A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Gary Chapman: Családi összhangzattan

2011. Május 2., 12:48
A szerző amerikai keresztény családterapeuta. Személyes élményein keresztül mutatja be, milyen területeken kell megvizsgálnunk a saját házasságunkat, a gyerekeinkhez való viszonyunkat, min és hogyan érdemes változtatni a harmónia eléréséhez.
Gary Chapman: Családi összhangzattan

Beszél az 5 szeretetnyelvről, aminek megismerésével olyan módon közelíthetünk szeretteinkhez, amitől a szeretet-tankjuk a legjobban feltöltődhet (azt hiszem, ez a szeretet-tank ritka érzékletes kép annak kifejezésére, hogy mennyire érezzük magunkat szeretve, ezáltal mennyire tudunk magunk is szeretetet adni).

Az 5 szeretetnyelvről:

  • Első szeretetnyelv: elismerő szavak
  • Második szeretetnyelv: minőségi idő
  • Harmadik szeretetnyelv: ajándékozás
  • Negyedik szeretetnyelv: szívességek
  • Ötödik szeretetnyelv: testi érintés

(ha nem vagyunk biztosak benne, hogyan is kellene a szeretetnyelveket meghatározni, itt egy teszt hozzá)

Számos személyes élethelyzet segít hozzá minket, hogy a könyv olvasása után átgondoljuk kapcsolatainkat, és a lehető legjobb irányba változtassunk.

Címkék
Értékelés
5 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Fábián Janka: A zöld macskaEz a történet egy Benedek Elek meseíró pályázatra íródott, kedves gesztusként utal erre a mesében szereplő ikerpár neve is (Benedek és Elek).
Lányok a kastélybólEgy magyar írónő első kötetét szeretnénk bemutatni a kedves olvasóknak. Rupáner-Gallé Margó egy kis faluban élő tanárnő, aki kedvtelésének hódolva írta meg a Lányok a kastélyból című könyvét, mely az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Szanyi Alma Málna: MedvecukorbokorMindig lenyűgöznek azok a könyvek, amik egy család mindennapjairól szólnak. Nem történik bennük semmi különös, mondhatnánk, mégis benne van az egész élet: születés, halál, öröm, bánat, felnőttek is gyerekek. Pontosan ilyen könyv a Medvecukorbokor.
Gyerekkarácsony aranyalbumAz adventi asztal, vagy a karácsonyfa körül szeretünk énekelni. A Kiskarácsony, nagykarácsony, vagy a Pásztorok, pásztorok még könnyen eszünkbe is jut és még talán 2-3 másik dal is, de ezután komolyan törni kell a fejünket, mit is énekelhetnénk még. Ekkor jön jól egy válogatás-cd.