A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Grapefruit mécsestartó

2012. December 21., 00:02
A grapefruit megmaradt héjából illatos mécsestartót készíthetünk.
Grapefruit mécsestartó

A citrusfélék héjából sokan készítenek mécseseket, amelyek jellegzetes illatukkal hozzájárulhatnak az ünnepi hangulathoz. Legtöbben a narancs héjából készült változatot ismerhetik, de a most bemutatott grapefruit verziónak is számos előnye van.

A grapefruit a narancsnál nagyobb méretű, és a héja vastagabb. Ezen tulajdonságai miatt könnyű dolgunk van a mécsestartó elkészítése során.

Vágjuk félbe a grapefruit gyümölcsöt, majd kanállal vagy kézzel emeljük ki a gyümölcs húsát. Ez általában könnyen elvégezhető, mert a vastagabb héjtól könnyen elválik a gyümölcs ehető része. A félbevágott héjat tűzdelhetjük szegfűszegekkel, ez a díszítés mellett az illatok intenzívebb felszabadításában is segít.

Fontos, hogy a meggyújtott mécses fokozottan tűzveszélyes. Helyezzük el a mécsestartót tűzálló tányérba, gyúlékony anyagoktól távol. A meggyújtott mécsest ne hagyjuk felügyelet nélkül egy pillanatra sem, inkább fújjuk el a kis mécsest akkor is, ha csak 1 percre hagyjuk el a helyiséget. Gyerekeket sose hagyjunk egyedül égő gyertyákkal, mécsesekkel. Megfelelő elővigyázatosság mellett a finom illatával fogja emelni az ünnepünk fényét.

Nehézségi fok:

A tisztítás és díszítés könnyű feladat kisebb gyerekeknek is, de a gyümölcs éles késsel történő félbevágását bízzuk felnőttre.

 
Értékelés
4 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.