A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hópehely papírcsíkokból

Különleges, hópehelyt idéző papírdísz papírcsíkokból.
Hópehely

Hozzávalók :

8 db fehér papírcsík,
papírragasztó,
fonal akasztónak,

Nyomtatópapírból vágjunk 8 darab, kb. 1 cm széles és kb. 20 cm hosszú csíkot.

Használhatunk quilling papírt is. A quilling papír egy keskenyebb (3-5mm) papírcsík, ezzel még légiesebb lehet a hópelyhünk. Ha ilyen papírt használunk, akkor a csíkokat érdemes félbevágni, és rövidebb csíkokkal dolgozni.

 
PapírokA papírcsíkokat kicsit aszimmetrikusan hajtsuk félbe, legyen 2-3 cm különbség a csíkok két szára között.

A két szár végeit külön-külön tekerjük fel. Fontos, hogy nem kell egészen a hajtásig. Így készítsük el a 8 szívecske formát.
A rövidebb szárrészt ragasztózzuk be, és illesszük hozzá a következő szív hosszabbik szárát, így ragasszuk egymás mellé a 8 formát. Mielőtt bezárjuk a kört, az egyik szárra ragasszuk fel a fonalat, majd ehhez illesszük hozzá az utolsó szív beragasztózott szárát.

Várjunk, míg teljesen megszárad a hópehely, mert a ragasztó kicsit nedvessé teheti a papírt, és ettől a hópelyhünk deformálódhat, összeeshet.

Variálhatjuk a hópelyhet úgy is, hogy a hosszabb szárhoz a hosszabbat a rövidebbhez a rövidebbet ragasztjuk, úgy is szép lesz. nem tökéletes hópehely
 

Ha túl hosszú papírcsíkkal dolgozunk, akkor a papír és a ragasztó súlya miatt könnyen összeeshet a hópelyhünk. Ha hópelyhünknek nincs elég tartása, akkor ezen segíthetünk azzal is, hogy nem csak 8, hanem 10-12 papírszívet ragasztunk össze.

Nehézségi fok:
Közepesen nehéz. Nagyobb gyerekeknek ajánljuk, akik apró dolgok ragasztásában már ügyesek.

2012. December 6., 00:02
Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)