A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Hópehely papírcsíkokból

2012. December 6., 00:02
Különleges, hópehelyt idéző papírdísz papírcsíkokból.
Hópehely

Hozzávalók :

8 db fehér papírcsík,
papírragasztó,
fonal akasztónak,

Nyomtatópapírból vágjunk 8 darab, kb. 1 cm széles és kb. 20 cm hosszú csíkot.

Használhatunk quilling papírt is. A quilling papír egy keskenyebb (3-5mm) papírcsík, ezzel még légiesebb lehet a hópelyhünk. Ha ilyen papírt használunk, akkor a csíkokat érdemes félbevágni, és rövidebb csíkokkal dolgozni.

 
PapírokA papírcsíkokat kicsit aszimmetrikusan hajtsuk félbe, legyen 2-3 cm különbség a csíkok két szára között.

A két szár végeit külön-külön tekerjük fel. Fontos, hogy nem kell egészen a hajtásig. Így készítsük el a 8 szívecske formát.
A rövidebb szárrészt ragasztózzuk be, és illesszük hozzá a következő szív hosszabbik szárát, így ragasszuk egymás mellé a 8 formát. Mielőtt bezárjuk a kört, az egyik szárra ragasszuk fel a fonalat, majd ehhez illesszük hozzá az utolsó szív beragasztózott szárát.

Várjunk, míg teljesen megszárad a hópehely, mert a ragasztó kicsit nedvessé teheti a papírt, és ettől a hópelyhünk deformálódhat, összeeshet.

Variálhatjuk a hópelyhet úgy is, hogy a hosszabb szárhoz a hosszabbat a rövidebbhez a rövidebbet ragasztjuk, úgy is szép lesz. nem tökéletes hópehely
 

Ha túl hosszú papírcsíkkal dolgozunk, akkor a papír és a ragasztó súlya miatt könnyen összeeshet a hópelyhünk. Ha hópelyhünknek nincs elég tartása, akkor ezen segíthetünk azzal is, hogy nem csak 8, hanem 10-12 papírszívet ragasztunk össze.

Nehézségi fok:
Közepesen nehéz. Nagyobb gyerekeknek ajánljuk, akik apró dolgok ragasztásában már ügyesek.

Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.