A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Horgolt szívecskés minta

Könnyen elkészíthető, horgolt szívecskés szalagdísz.
Horgolt szívecskés minta

Hozzávalók:

Fehér fonal
Piros fonal

Eszközök:

horgolótű

Jelölések:
kis karika: láncszem
vonal egy áthúzással: egyráhajtásos pálca
x jel: rövidpálca (szokták kispálcának is nevezni)

Horgolni nem olyan ördöngösség, mint azt elsőre gondolnánk. Az ehhez a mintához szükséges horgolástudományt nagyon könnyű elsajátítani, ezért ha még sosem horgoltál, akkor is bátran nekivághatsz, mert gyors sikerélményt hoz.

Horgolt szívecskés minta

A motívumot tetszőleges számban ismételhetjük. A választott fonalból először készítsük el ezt a mintát. Ha egy közepesen vastag fonalunk van, akkor ez már elég lehet szalvétagyűrűnek. Készíthetünk belőle "kabátkát" bögrére vagy pohárra, ebben az esetben a motívumot ismételjük meg többször, hogy a kívánt hosszúságú csíkot kapjuk.

A fehér fonalból a mellékelt minta szerint egy láncszemsorral kezdjük a munkát, majd a sor végén visszafordulva elkészítjük a második sort is. Ezek után a piros fonalból meghorgoljuk a harmadik sort, ez piros színnel van jelölve a rajzon. A negyedik sornál következik a trükk, amiért különálló szívecskéknek tűnik a minta. A negyedik sort ugyanott kezdjük, ahol a harmadik sort és az egyráhajtásos pálcákat a második sorba öltjük le, hogy eltakarjuk a rövidpálcákat.

Az ötödik sort a rajzos minta szerint befejezzük. A két rövidebb oldalát összevarrjuk és ezzel el is készültünk a horgolt gyűrűnkkel. Méretétől függően lehet szalvétagyűrű vagy pohárdekoráció.

2013. Január 17., 01:36
Értékelés
5 / 5 (33 szavazat alapján)