A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Karácsonyra készülődve

Ugyanúgy, mint, ahogy már mindenki, mi is egyre többet készülünk a Karácsonyra. A héten elkészültek a nagyszülőknek szánt ajándékok is.

Természetesen a legtöbb ajándék itthon készített meglepetés lesz, a nagyszülőké díszített fényképkeret, illetve díszdoboz lesz.

Fényképkeret

Képkeret

Hozzávalók:

fényképkeretek,
akrilfesték,
ecsetek,
egy csomag színes gomb,

Fruzsival lefestettük a fényképkereteket. Mivel vele még olyan nagyon ügyesen, gondosan nem lehet, ezért 3-szor festettük át őket, majd megvártuk, hogy megszáradjon. Utána pedig színes kis gombocskákat ragasztottunk a sarkaikra, az egyikre egy pici műanyag virág is jutott.

Díszdoboz

Díszdoboz

Hozzávalók:

háncs doboz,
akrilfesték,
ecsetek,
szalvéta,
ragasztó

A doboz alsó részét körben megfestettük akrilfestékkel, félretettük száradni. A tetejére kivágtunk egy kis csillagot egy karácsonyi szalvétából, és a legfelső rétegét ráragasztottuk óvatosan. Utána a szalvéta tetejét is átkentük festékkel. Szépen sikerült!

Fenyőfa

Nem csak ajándékok készülnek, hanem minden nap valamilyen módon a családi karácsonyra is készülődünk. Ennek keretében ma kartonból készítettünk egy mini karácsonyfát.

Fenyő

Hozzávalók:
zöld karton,
ragasztó,
díszek,
csúcsdísz

Zöld kartonból kivágtunk 3 egyforma méretű fenyőfát. Ezeket feldíszítettük: szinte bármit lehet használni, akár színes ceruzákkal rajzolni, vagy csomagolópapírból díszeket ráragasztani, csillám-porozni, stb. Vágjunk ki csomagocskát, kis gyertyát, rajzoljunk szaloncukrokat, stb.

Ha kész a díszítés, mindegyik fenyőt félbehajtjuk, majd felenként összeragasztjuk őket. Végül tehetünk rá csúcsdíszt is, mondjuk gyurmából.

Kellemes készülődést Mindenkinek!

2011. December 13., 16:21
Értékelés
4 / 5 (44 szavazat alapján)