A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Karácsonyra készülődve

2011. December 13., 16:21

Ugyanúgy, mint, ahogy már mindenki, mi is egyre többet készülünk a Karácsonyra. A héten elkészültek a nagyszülőknek szánt ajándékok is.

Természetesen a legtöbb ajándék itthon készített meglepetés lesz, a nagyszülőké díszített fényképkeret, illetve díszdoboz lesz.

Fényképkeret

Képkeret

Hozzávalók:

fényképkeretek,
akrilfesték,
ecsetek,
egy csomag színes gomb,

Fruzsival lefestettük a fényképkereteket. Mivel vele még olyan nagyon ügyesen, gondosan nem lehet, ezért 3-szor festettük át őket, majd megvártuk, hogy megszáradjon. Utána pedig színes kis gombocskákat ragasztottunk a sarkaikra, az egyikre egy pici műanyag virág is jutott.

Díszdoboz

Díszdoboz

Hozzávalók:

háncs doboz,
akrilfesték,
ecsetek,
szalvéta,
ragasztó

A doboz alsó részét körben megfestettük akrilfestékkel, félretettük száradni. A tetejére kivágtunk egy kis csillagot egy karácsonyi szalvétából, és a legfelső rétegét ráragasztottuk óvatosan. Utána a szalvéta tetejét is átkentük festékkel. Szépen sikerült!

Fenyőfa

Nem csak ajándékok készülnek, hanem minden nap valamilyen módon a családi karácsonyra is készülődünk. Ennek keretében ma kartonból készítettünk egy mini karácsonyfát.

Fenyő

Hozzávalók:
zöld karton,
ragasztó,
díszek,
csúcsdísz

Zöld kartonból kivágtunk 3 egyforma méretű fenyőfát. Ezeket feldíszítettük: szinte bármit lehet használni, akár színes ceruzákkal rajzolni, vagy csomagolópapírból díszeket ráragasztani, csillám-porozni, stb. Vágjunk ki csomagocskát, kis gyertyát, rajzoljunk szaloncukrokat, stb.

Ha kész a díszítés, mindegyik fenyőt félbehajtjuk, majd felenként összeragasztjuk őket. Végül tehetünk rá csúcsdíszt is, mondjuk gyurmából.

Kellemes készülődést Mindenkinek!

Értékelés
4 / 5 (44 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
A dekupázs alapjaiZsuzsi leírása a dekupázs alapjairól, amellyel gyorsan produkálhatunk látványos eredményt.
Fenyőfa kartonbólKönnyen elkészíthető, térbe állítható fenyőfa, asztal dísznek.
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Díszített üveg képkeretGyorsan elkészíthető kedves ajándék bárkinek.
Ajándék ládika szalvétatechnikávalKedves ajándék lehet ez az ékszerdoboz. Nagyon gyorsan elkészül, és apró, személyre szóló meglepetést tehetünk bele.
Karácsony, ahogy mi készülünk ráErről az oldalról érhetőek el a Karácsonnyal kapcsolatos cikkeink, versek, mesék, receptek, lakásdekorációk és ajándék ötletek.