A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Díszített üveg képkeret

2007. Október 8., 13:39
Képkeret

Hozzávalók:

Üveg képkeret
Üvegkontúr-festék
Pillangó fémes szárnnyal
Margaréta
Glitterpor
Ragasztó

A munka menete:

Az üveg képkeretet alaposan lemossuk, zsírtalanítjuk és szárazra töröljük.

Ragasztóval felragasztjuk a margarétákat és a pillangókat, de bármilyen más apró dekorációs elemet használhatunk (pl. tollakat, apró kavicsokat, kagylókat, apró terméseket).

Kontúrfestékkel felvisszük a kívánt mintát a felragasztott dekoráció közé. A kontúrfesték száradása után /kb. 24 óra/ apró ragasztófoltokat teszünk az üvegre, amelybe glitterport szórunk. A ragasztó száradása után /kb 5-6 óra/ a felesleges, fel nem ragadt glittert leszórjuk a képről.

Már csak a képkeretbe kell helyezni egy jól sikerült fotót, és kész is az ajándékunk; sőt, akár kép nélkül is szép ajándék lehet.

Fontos: nagyon figyeljünk a képkeret fém tartójának a helyére, nehogy kontúrfesték vagy ragasztó kerüljön annak helyére az üvegre, mert akkor nem tudjuk használni a keretet.

További képek találhatóak a képgalériában.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Értékelés
3 / 5 (43 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Ablak vagy tükör?Hétköznapi használati tárgyainkat egy kis kreativitással igazán fel tudjuk dobni. Ilyen például ez a teljesen egyszerű tükör, széles fakerettel, amiből egy kis fantáziával egy helyes csendéletet varázsolhatunk.
Főzött gyurmaMinden gyerek szeret gyurmázni, nincs az a mennyiség, ami elég lenne.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.