A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kocka naptár

Egyre több boltban találkozunk olyan öröknaptárral, amelynél a napok számát két darab kockával jeleníthetjük meg. Ezt a naptárt többféleképpen is használhatjuk, lehet számolni a hónap napjait, de számolhatunk vele visszafelé is egy bizony időpontig. Egyetlen egy hátránya van, hogy maximum 32-ig tudunk elszámolni vele.

Hozzávalók :

2 db kocka,
festék, vagy alkoholos filc,
egy papírdoboz,
papírragasztó,
papír a díszítéshez

 
Kocka naptárAz egyik kockára ezek a számok kerüljenek: 0, 1, 2, 3, 4, 5, a másik kockára pedig: 6, 7, 8, 0, 1, 2. Nagyon fontos: a hatos számot úgy kell írnunk, hogy fejjel lefelé fordítva 9-esnek is olvasható legyen. Ezzel az apró trükkel lesz elég a két darab kockánk hat-hat oldala, hogy a számokat 1-től 32-ig meg tudjuk jeleníteni. Én a gyerekek fa építőkockájából kölcsönöztem két darabot, arra kerültek a számok alkoholos filctollal, így megúsztam a kocka és a számok festését.
TartóEzek után jött a nagyobb munka. Szükségem volt egy tárolóra, amelyben a két kocka épp elfér. Próbálgattam a gyógyszeres üvegek dobozait, melyikbe fér el nem túl lötyögősen a két kockám. Végül egy 90 ml-es, köhögésre való szirup doboza bizonyult megfelelőnek. A képen látható módon két részre vágtam a dobozt, és a bal oldaliból készült a tartó.
 

A képen látható, ahogyan összehajtottam az alját, és tűzőgéppel összetűztem.

Behajtás

Papírragasztó segítségével színes papírral bevontam a dobozkát, hogy eltüntessem a nem kívánt feliratokat és a tűzőkapcsot.

Kislányom kérésére a belső oldalra csomagolópapírból kivágott Csingiling tündérke is került.

Természetesen ezt a tartót elkészíthetjük fából vagy kartonból is, akkor nincs szükség a papírborításra, és elég festenünk egy mintát a belső oldalára dekorációként.

Nehézségi fok: Inkább nagyobb gyerekeknek ajánlom, de a kicsik is segíthetnek a válogatásban, ragasztásban.

2012. December 1., 00:07
Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)