A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kocka naptár

2012. December 1., 00:07

Egyre több boltban találkozunk olyan öröknaptárral, amelynél a napok számát két darab kockával jeleníthetjük meg. Ezt a naptárt többféleképpen is használhatjuk, lehet számolni a hónap napjait, de számolhatunk vele visszafelé is egy bizony időpontig. Egyetlen egy hátránya van, hogy maximum 32-ig tudunk elszámolni vele.

Hozzávalók :

2 db kocka,
festék, vagy alkoholos filc,
egy papírdoboz,
papírragasztó,
papír a díszítéshez

 
Kocka naptárAz egyik kockára ezek a számok kerüljenek: 0, 1, 2, 3, 4, 5, a másik kockára pedig: 6, 7, 8, 0, 1, 2. Nagyon fontos: a hatos számot úgy kell írnunk, hogy fejjel lefelé fordítva 9-esnek is olvasható legyen. Ezzel az apró trükkel lesz elég a két darab kockánk hat-hat oldala, hogy a számokat 1-től 32-ig meg tudjuk jeleníteni. Én a gyerekek fa építőkockájából kölcsönöztem két darabot, arra kerültek a számok alkoholos filctollal, így megúsztam a kocka és a számok festését.
TartóEzek után jött a nagyobb munka. Szükségem volt egy tárolóra, amelyben a két kocka épp elfér. Próbálgattam a gyógyszeres üvegek dobozait, melyikbe fér el nem túl lötyögősen a két kockám. Végül egy 90 ml-es, köhögésre való szirup doboza bizonyult megfelelőnek. A képen látható módon két részre vágtam a dobozt, és a bal oldaliból készült a tartó.
 

A képen látható, ahogyan összehajtottam az alját, és tűzőgéppel összetűztem.

Behajtás

Papírragasztó segítségével színes papírral bevontam a dobozkát, hogy eltüntessem a nem kívánt feliratokat és a tűzőkapcsot.

Kislányom kérésére a belső oldalra csomagolópapírból kivágott Csingiling tündérke is került.

Természetesen ezt a tartót elkészíthetjük fából vagy kartonból is, akkor nincs szükség a papírborításra, és elég festenünk egy mintát a belső oldalára dekorációként.

Nehézségi fok: Inkább nagyobb gyerekeknek ajánlom, de a kicsik is segíthetnek a válogatásban, ragasztásban.

Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Karácsony, ahogy mi készülünk ráErről az oldalról érhetőek el a Karácsonnyal kapcsolatos cikkeink, versek, mesék, receptek, lakásdekorációk és ajándék ötletek.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.