A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 2. rész: Koraterhes tünetek

Jól kitalálta ezt a természet. Odabent a Poronty még csak egy kis pötty (tényleg, el ne felejtsek pontosan utánanézni, mekkorka is), az ember még csak az eszével tudja a titkot, de a szervezete folyton emlékezteti, hogy csak lassan, okosan ténykedjen.

Először is itt van az álmosság. Olyan fáradt vagyok, mintha egész nap követ törtem volna –mi több, rajtam törték volna a köveket! Aztán meg a pisilhetnék; törpe vízerőmű lettem, átlag félóránként csurran-cseppen valami.

Na és a gyomorügyek. Nem kívánom a kávét, ami nélkül eddig létezni sem tudtam a nap elején. Felváltottam kakaóra, ami jól esik és az élményt is megadja. Erősen áhítozom kolbász és parízer után, valamint minden gyönyörök csúcsát egy nagy bögre hideg kaukázusi kefír jelenti. Nem tudom, hogy ez a népi bölcsességek szerint fiút-e vagy leányt jövendöl, jó eséllyel az egyiket a kettő közül.
Hányingerem egyelőre nemigen van, de persze nem is hiányzik.

Jövő hétre bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz, Doktor Hidegkézhez. Eddig is jó párost alkottunk orvos-betegként, remélem, elvállalja a terhességem gondozást és a szülést is.

Koraterhesség 6 hét

Tehát a 6 hetes Porontyom, aki odabent lubickol, az okos könyvek szerint olyan, mint egy 3-5 mm-es ebihal. Van kezdetleges szíve, keringése, emésztőrendszere. Végtagjai még csak végtagbimbók. Az agya már 3 részre tagolódik, nahát, a kis okos!

Olvasgattam a neten, mások hogyan mondták el a férjüknek a gólyahírt. A legtöbb sztori a klasszikus romantikus: kiscipőben benne a kétcsíkos teszt, vacsora, gyertyafény –és szinte borítékolható a történet végén a férj bamba arca, aki nem tud mit kezdeni az indikátorral, mert kódfejtőt nem mellékelnek mellé a nejek. 2 csík, mit jelent, egyáltalán mire jó? Azt jelzi talán, hogy otthonukban milyen az ivóvíz ph-ja? Vagy mekkora a páratartalom? A férfiakat nem szabad ilyen kihívások elé állítani: rögtön a teszt dobozát is mellékeni kell, ha azt akarjuk, hogy ne legyen sírás a vége (már persze részünkről –és nem örömkönnyekre gondolok).

Kedvenc történetemben a férfi és a nő vásárolni mennek; a nő felpróbál egy dögös, mélyen dekoltált blúzt. A férje nézegeti, majd a mellméret láttán felkiált: Feleség! Te terhes vagy!

Nálunk ez sokkal egyszerűbb volt: a férjem ismeri a testem, ismeri a ciklusom (ezt titkolni elég nehéz lenne, szerintem), tehát tudta jól, mikor fogok tesztelni, így nem volt belőle melodráma. Megölelgetett, megcsókolgatott, de részéről egy időre a téma alighanem nem hoz újabb fejleményeket. Tulajdonképpen sajnálom is emiatt a férfinemet.

Most még én sem nagyon érem fel ésszel. Biztosan az első ultrahang lesz az a mérföldkő, ami elhiteti majd velem: nem vagyok egyedül a testemben, albérlőm, pocaklakóm, Porontyom van...

2007. Október 12., 13:59
Értékelés
4 / 5 (32 szavazat alapján)