A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Lányok a kastélyból

Egy magyar írónő első kötetét szeretnénk bemutatni a kedves olvasóknak. Rupáner-Gallé Margó egy kis faluban élő tanárnő, aki kedvtelésének hódolva írta meg a Lányok a kastélyból című könyvét, mely az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból

A történet 3, majd 4 lány együttéléséről, egymásra utaltságáról szól, akiknek kényszerűségből kell megtalálniuk együtt a helyüket a világban.
A főhős, Arlene, Angliából menekül a gazdasági válság elől Magyarországra, ahol gyerekkorát töltötte. Mostohaapja végakaratának megfelelően a lerobbant családi kastélyból a mostohanővéreivel együtt kell virágzó vállalkozást létrehozniuk, ami egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen a lányoknak nem erősségük sem a fizikai munka, sem a jó testvéri viszony.
A kezdetben lassan csordogáló történet a közös élet kezdetével hirtelen felgyorsul, a kastély rövid időn belül felújításon esik át, a vállalkozás beindul, a testvérek pedig megtanulják szeretni és értékelni egymást. Csatlakozik hozzájuk Betti is, aki nagyot csalódott a férjében, a válással együtt az otthonát is elvesztette, a nővéreknél talál munkát, menedéket és új életcélt.

Természetesen nincs könnyed, romantikus történet szerelmi szál nélkül. Leon az, aki előbb egy fogdából menti ki a lányt, majd felszedi a földről és biztonságba helyezi, amikor elájul, ugyanakkor a szemtelenül jóképű férfi mégsem nevezhető gentleman-nek, olyan módon bánik néha a lánnyal, akár egy meglehetősen koszos és rühes kutyával. Arlene és Leon rendelkezik közös múlttal, homályos utalásokból az derül ki, hogy sértett büszkeség és félreértés vezethetett oda, hogy az újbóli találkozás egyáltalán nem nevezhető barátinak. A fiú és a lány állandó húzd meg, ereszd meg játékot játszik, az egyik pillanatban válogatott sértések repkednek, a másik pillanatban forró pillantások lövellnek – és ez így megy egészen a történet végéig. Csak remélhetjük, hogy a kötet folytatásaiban nem lesz ennyire hektikus a viszonyuk, megtalálják a lelki békéjüket egymás oldalán.

 

Játék!

Kedves Barátaink, a tyukanyo.hu facebookos oldala elérte és meg is haladta az 500 követőt. Ebből az alkalomból kisorsoljuk a Lányok a kastélyból című könyv egy példányát. Nincs más dolgod, mint a facebook-on megkeresni a recenzió linkjét, és kommentben jelezni alatta, hogy szeretnéd a könyvet, mi pedig kisorsoljuk azt 2013. március 10-én.

2013. Február 17., 16:04
Címkék
Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)