A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Lányok a kastélyból

2013. Február 17., 16:04
Egy magyar írónő első kötetét szeretnénk bemutatni a kedves olvasóknak. Rupáner-Gallé Margó egy kis faluban élő tanárnő, aki kedvtelésének hódolva írta meg a Lányok a kastélyból című könyvét, mely az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból

A történet 3, majd 4 lány együttéléséről, egymásra utaltságáról szól, akiknek kényszerűségből kell megtalálniuk együtt a helyüket a világban.
A főhős, Arlene, Angliából menekül a gazdasági válság elől Magyarországra, ahol gyerekkorát töltötte. Mostohaapja végakaratának megfelelően a lerobbant családi kastélyból a mostohanővéreivel együtt kell virágzó vállalkozást létrehozniuk, ami egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen a lányoknak nem erősségük sem a fizikai munka, sem a jó testvéri viszony.
A kezdetben lassan csordogáló történet a közös élet kezdetével hirtelen felgyorsul, a kastély rövid időn belül felújításon esik át, a vállalkozás beindul, a testvérek pedig megtanulják szeretni és értékelni egymást. Csatlakozik hozzájuk Betti is, aki nagyot csalódott a férjében, a válással együtt az otthonát is elvesztette, a nővéreknél talál munkát, menedéket és új életcélt.

Természetesen nincs könnyed, romantikus történet szerelmi szál nélkül. Leon az, aki előbb egy fogdából menti ki a lányt, majd felszedi a földről és biztonságba helyezi, amikor elájul, ugyanakkor a szemtelenül jóképű férfi mégsem nevezhető gentleman-nek, olyan módon bánik néha a lánnyal, akár egy meglehetősen koszos és rühes kutyával. Arlene és Leon rendelkezik közös múlttal, homályos utalásokból az derül ki, hogy sértett büszkeség és félreértés vezethetett oda, hogy az újbóli találkozás egyáltalán nem nevezhető barátinak. A fiú és a lány állandó húzd meg, ereszd meg játékot játszik, az egyik pillanatban válogatott sértések repkednek, a másik pillanatban forró pillantások lövellnek – és ez így megy egészen a történet végéig. Csak remélhetjük, hogy a kötet folytatásaiban nem lesz ennyire hektikus a viszonyuk, megtalálják a lelki békéjüket egymás oldalán.

 

Játék!

Kedves Barátaink, a tyukanyo.hu facebookos oldala elérte és meg is haladta az 500 követőt. Ebből az alkalomból kisorsoljuk a Lányok a kastélyból című könyv egy példányát. Nincs más dolgod, mint a facebook-on megkeresni a recenzió linkjét, és kommentben jelezni alatta, hogy szeretnéd a könyvet, mi pedig kisorsoljuk azt 2013. március 10-én.

Címkék
Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
CD és KönyvajánlóEzen az oldalon könyveket szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami nagy segítség lehet a gyereknevelésben és a hétköznapi kommunikációban egyaránt.
Fábián Janka: A zöld macskaEz a történet egy Benedek Elek meseíró pályázatra íródott, kedves gesztusként utal erre a mesében szereplő ikerpár neve is (Benedek és Elek).
Szanyi Alma Málna: MedvecukorbokorMindig lenyűgöznek azok a könyvek, amik egy család mindennapjairól szólnak. Nem történik bennük semmi különös, mondhatnánk, mégis benne van az egész élet: születés, halál, öröm, bánat, felnőttek is gyerekek. Pontosan ilyen könyv a Medvecukorbokor.
Gyerekkarácsony aranyalbumAz adventi asztal, vagy a karácsonyfa körül szeretünk énekelni. A Kiskarácsony, nagykarácsony, vagy a Pásztorok, pásztorok még könnyen eszünkbe is jut és még talán 2-3 másik dal is, de ezután komolyan törni kell a fejünket, mit is énekelhetnénk még. Ekkor jön jól egy válogatás-cd.