A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Lufivirág

2006. December 3., 08:14
Általában a kisgyerekek és a nagyobbak is nagyon kedvelik a lufit. Ezzel egy kis újdonságot vihetsz az otthoni lufizásba.
Lufivirág piros

Hozzávalók:

5 piros luftballon
2 sárga luftballon
kis spárga

Munka menete:

Mind az 5 piros luftballont egyforma méretűre fújjuk. Egyenként elkötjük spárgával vagy magán a lufin csinálunk egy csomót. Ha nem fújjuk túl nagyra, akkor könnyű lesz megcsomózni.
2 piros lufit összekötünk és külön 3 piros lufit szintén, egy-egy csoportba.
Utána a pirosnál kisebb méretre felfújjuk a 2 sárga lufit. Ezeket is elkötjük és összekötjük őket.
A 2 összekötözött piros lufit egymásba tekerjük; 2-3x összetekerjük őket az összekötésnél. Ha kész, akkor közétekerjük a sárgát is.
A végén elrendezük úgy a lufikat, hogy a pirosak egy 5 ágú virág szirmait adják ki, a sárgák pedig a lufivirág 2 oldalan a virág közepe legyen; ahogy a képen is látható.

Ha van luftballonfújó gázunk, azzal is megtölthetjük a lufikat, akkor célszerű egy vékony damilt kötni a kész virág közepére.

A damilt 2 piros lufi között kell elvezetni úgy, hogy lógjon lefelé, aljára pedig nehezéket kell kötni vagy valamihez hozzá kell kötözni. Így kis virágos kertünk is lehet a lufiból.

Természetesen más színeket is használhatunk a virág készítéséhez.

Értékelés
4 / 5 (38 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.