A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Makramé virágtartó mini cseréphez

Kedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukáknak lánytestvéreknek, kedvenc barátnőnek ez az egyszerűen elkészíthető virágtartó, vehetünk hozzá egy apró cserepes virágot is.

Szükséges anyagok:

- 1 db fa karika
- 8 db 250 cm hosszú felvető fonal

A képen látható virágtartó fehér felvető fonalból készült, de készíthetjük bármilyen fonalból, a fonal hosszát ki kell tapasztalni, mennyire is van szükség.

A spirál csomó készítésének módját itt olvashatja el.

A 8 szálat félbehajtjuk, a közepénél ráhurkoljuk a fa karikára. A szálakból 4 darab 4 szálas köteget készítünk.

 
Makramé virágtartó

A munka menete:

Mind a 4 db 4 szálas kötegen kb. 87-87 spirál csomót készítünk.

Ezek után el kell készíteni a hálórészt, ahova a kaspót tudjuk tenni. Ez úgy készül, hogy a 2 szomszédos kötegből leválasztunk 2-2 szálat, 1 középső és egy szélső szálat, majd kb. 5 cm-es távolságra az utolsó spirál csomótól készítünk 2 db sima csomót. Így járunk el mind a 4 kötegnél.

Ezek után a 2 szomszédos kötegből leválasztunk 2-2 szálat, 1 középső és egy szélső szálat, és kb. 4 cm-es távolságra az előző sima csomótól készítünk 2 db sima csomót. Így járunk el mind a 4 kötegnél.

Utána az alján mind a 16 szálat összefogjuk, és összecsomózzuk.

Ebbe a kis hálóba lehet a kaspót bele tenni.

A végén az aljára készítettem még pár sima csomót úgy, hogy a 8 darab rövidebb, eddig szélső szálakat középre tetem és a maradék 4-4 szálat pedig az egyik, illetve másik oldalon egybefogtam, azzal készítettem 8 sima csomót. A végén összefogtam újra a 16 szálat és összecsomóztam őket. Hagytam egy rövid rojtot és elvágtam a fonalat.

Elkészítési idő: kb. 2-3 óra a kezdőknek.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott.

2007. Április 20., 20:22
Értékelés
5 / 5 (50 szavazat alapján)