A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Makramé virágtartó mini cseréphez

2007. Április 20., 20:22
Kedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukáknak lánytestvéreknek, kedvenc barátnőnek ez az egyszerűen elkészíthető virágtartó, vehetünk hozzá egy apró cserepes virágot is.

Szükséges anyagok:

- 1 db fa karika
- 8 db 250 cm hosszú felvető fonal

A képen látható virágtartó fehér felvető fonalból készült, de készíthetjük bármilyen fonalból, a fonal hosszát ki kell tapasztalni, mennyire is van szükség.

A spirál csomó készítésének módját itt olvashatja el.

A 8 szálat félbehajtjuk, a közepénél ráhurkoljuk a fa karikára. A szálakból 4 darab 4 szálas köteget készítünk.

 
Makramé virágtartó

A munka menete:

Mind a 4 db 4 szálas kötegen kb. 87-87 spirál csomót készítünk.

Ezek után el kell készíteni a hálórészt, ahova a kaspót tudjuk tenni. Ez úgy készül, hogy a 2 szomszédos kötegből leválasztunk 2-2 szálat, 1 középső és egy szélső szálat, majd kb. 5 cm-es távolságra az utolsó spirál csomótól készítünk 2 db sima csomót. Így járunk el mind a 4 kötegnél.

Ezek után a 2 szomszédos kötegből leválasztunk 2-2 szálat, 1 középső és egy szélső szálat, és kb. 4 cm-es távolságra az előző sima csomótól készítünk 2 db sima csomót. Így járunk el mind a 4 kötegnél.

Utána az alján mind a 16 szálat összefogjuk, és összecsomózzuk.

Ebbe a kis hálóba lehet a kaspót bele tenni.

A végén az aljára készítettem még pár sima csomót úgy, hogy a 8 darab rövidebb, eddig szélső szálakat középre tetem és a maradék 4-4 szálat pedig az egyik, illetve másik oldalon egybefogtam, azzal készítettem 8 sima csomót. A végén összefogtam újra a 16 szálat és összecsomóztam őket. Hagytam egy rövid rojtot és elvágtam a fonalat.

Elkészítési idő: kb. 2-3 óra a kezdőknek.

Nehézségi fok: közepesen nehéz, nagyobb gyerekeknek ajánlott.

Értékelés
5 / 5 (50 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Makramé alapjai 1. rész - Spirál mintaA makramé az 1960-as években vált népszerű kézimunkafajtává és iparművészeti ággá Európában és Amerikában. Makramé technikával leginkább dekoratív faliképek, divatékszerek, táskák, lámpák, függő virágtartók és karkötők készülnek.
Makramé alapjai 2. rész - Egyenes mintaA makramé-munkáink során sokféle csomózást alkalmazhatunk, most az egyenes mintát létrehozó csomókat tanulhatjuk meg.
Makramé 21 cm-es karkötőKedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukáknak, lánytestvéreknek, kedvenc barátnőnek ez az egyszerűen elkészíthető karkötő.
Makramé babaKedves ajándék lehet nagymamáknak, anyukának, óvó néniknek, lánytestvéreknek, ovis-sulis barátnőnek ez a gyorsan elkészíthető baba.
Anyák napja alkalmáraAnyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. 2017-ben május 7-én lesz Anyák napja.