A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Őszi kreatívkodás szobafogság idején

2011. November 28., 10:35
Mostanában sokat betegek a gyerekek, napjainkat feldobja, hogyha a lakásban egy-egy új dolgot készíthetünk, valamilyen érdekes elfoglaltságot találunk.

3 éves kislányom nagyon szeret bevásárolni, boltba menőset, és ehhez kapcsolódó dolgokat játszani. Ennek kapcsán találtuk ki az egyik játékot.

Hozzávalók:
élelmiszerbolt prospektusa,
olló,
papír,
filctoll,
ragasztó.

A játék nagyon egyszerű. Lapozzuk végig a prospektust, és vágjuk ki azokat a termékeket, amelyeket meg szeretnénk vásárolni. Mi mindig nagyon sok mindent veszünk:) Aztán rajzoljunk a papírra hűtőt, fagyasztószekrényt, konyhai polcokat, étkezőasztalt, stb. Majd ragasztó segítségével helyezzük el a vásárolt termékeket a lapon. Mi több lapot is el szoktunk használni. Íme a végeredmény:

Bevásárlás

A másik játék szintén nagyon egyszerű. Az összegyűjtött termésekből (makk, gesztenye, falevél, toboz, stb.) még mindig sok van itthon. Ezekkel nagyon szép képeket készíthetünk.

Hozzávalók:

fehér vagy színes papír,
ragasztó,
gesztenye, makk, (falevél, dió, stb. is lehet)

Hagyjuk hogy gyermekünk elhelyezze a terméseket a lapon, ragasszuk fel ezeket papírragasztóval,aztán száradni hagyjuk. Ha van kedvünk később készíthetünk neki keretet is.

Őszi terméskép

Jó szórakozást Mindenkinek!

Értékelés
3 / 5 (33 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.