Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Papír nárcisz

Szükséges anyagok:

1 db szívószál
1 db 1-2 cm széles, zöld krepp papírcsík a szárnak
1 db kb. 5 cm széles, sárga krepp papírcsík a virágnak

Szükséges eszközök:

olló
ragasztó stift

A sárga krepp-papírból vágjunk egy kb. 30 cm hosszú darabot a külső szirmoknak, a maradék kb. 20 cm darabból lesz a virág belső része.

A hosszabbik darabot harmonikaszerűen hajtogassuk be, hogy végül 5 rétegünk legyen. A felső részén a képen látható módon vágjuk ki a szirmokat. Fontos, hogy az alján kb. 1,5 cm szélesen egyben maradjon a papírcsík.

A kisebb darabot is hajtogassuk össze, és csipkedjük be sűrűn az ollóval, hogy eléggé cikk-cakkos legyen. Itt kb. 2 cm szélesen maradjon egyben a papír alja.

Nárcisz

A zöld krepp-papír végét pár centiméteren ragasztózzuk be, és szorosan tekerjük rá a szívószálra, a végét ragasztóval rögzítsük. Ez lesz a virágunk szára.

A sűrűn bevagdosott sárga krepp-papírt is ragasztózzuk be az egyben hagyott részén. A szívószál felső részén tekerjük körbe ezt. Fontos, hogy ne haladjuk lefelé, egy helyben tekerjük körbe-körbe. Időnként kicsit ráncolhatjuk a papírt.

A külső szirmokat ragasztózzuk be, és mielőtt elkezdjük a belső szirmok köré tekerni, ráncoljuk össze kb. olyan hosszan, amilyen hosszú darabra szükségünk van a körbetekeréshez. Ez olvasva nehezebb feladatnak tűnhet, mint a valóságban. Majd tekerjük körbe a belső szirmokat a külsőkkel, alakítsuk ki ezzel a virág fejét.

Végül vágjunk két hegyes, zöld krepp darabot a virág leveleinek, az aljukat ragasztózzuk be, és rögzítsük a száron.

Nehézségi fok:
Könnyű, ollóval már ügyesen bánó, kisebb gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

 
2013. Február 27., 11:20
Értékelés
4 / 5 (37 szavazat alapján)