A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Órarend kicsit másként

2008. Augusztus 22., 10:01
Fontos kellék az iskolában az órarend, kicsiknek és nagyoknak is tudniuk kell, melyik nap milyen órájuk lesz. Különösen fontos ez ott, ahol a tankönyveket, tanszereket nem csak hétvégén hozzák haza.
Órarend kicsiknek rajzos

Sok gyerek manapság már úgy megy iskolába, hogy ismeri a betűket, de azért alapvetően az első osztályban tanulnak meg olvasni, így ők az első időben még nem boldogulnak a betűkkel.

Nekik ajánljuk a rajzos órarendet. Nagy sikere van a már olvasni tudó gyerekek körében is.

Összeállítottunk egy kis gyűjteményt a képekből, a gyűjtemény innen letölthető -ezeket a képeket egy excel táblába vagy egy word dokumentumba tudjuk beszúrni képként. Akinek ezek a programok nem állnak rendelkezésére, azok töltsék le ezt a pdf fájlt, nyomtassák ki, és a kézzel megrajzolt órarend megfelelő helyére ragasszák be. Ha nincs nyomtatónk, akkor kézzel is megrajzolhatjuk ezeket az egyszerű formákat.

Lássuk, milyen órák is jellemzők első osztályban:

matematika /számok/
írás /ceruza/
olvasás /könyv/
testnevelés /labda, tornázó alak/
ének /hangjegy, violinkulcs/
környezet /fa, virág/
rajz /ecset/
technika /olló/
ebédidő /kés, kanál, villa /
játékidő /valami kedves figura/
önálló tanulás /pl egy tanuló gyerek rajza/.

Értékelés
4 / 5 (33 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Egyszerű mágneses könyvjelzőAkár tankönyvekbe, akár más könyvekbe téve mutatós és praktikus az alábbiakban bemutatott mágneses könyvjelző.
Órarend nagyoknakHogy ne csak a kicsiknek kedvezzük órarend-ötlettel, mutatunk egy nagyobbaknak való, tetszetős és praktikus formát.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.