A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Tojásfa

2007. Március 21., 08:26
A húsvéti asztal dísze lehet a tojásfa. Díszítsük asztalunkat pár rügyező faággal.

Szükséges anyagok:

Nagyobb váza
Pár rügyező ágas faág
Néhány tojás.

Keressünk egy nagyobb stabil vázát és gyűjtsünk be pár ágas rügyező faágat.

Készítsünk hímes tojásokat a fára. Dolgozhatunk kifújt tojásokkal, vagy papírmasétojással, de vehetünk a kreatív boltokban hungarocell tojást is. A tojásokat lakásunk stílusához igazítva díszítsük ki. Lehet dekupázs-technikával, különféle festési eljárással /Körömlakkos tojás/ vagy ragasztással díszíteni őket.

Bármit tehetünk a tojásra, amit biztonságosan rá tudunk ragasztani. Ezek lehetnek akár színes magok, gyöngyök, papírok, csipkék, szalagok vagy akár fonal is. Csak a fantáziánk szab határt.

Ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy díszítésünk egységes kinézetű legyek, akkor nyugodtan vonjuk be akár a legkisebbeket is a tojás dekorálásába. Imádják csinálni. Ha elkészültek a tojások, akkor fonalat vagy szalagot ragasszunk a tetejükre és díszítsük fel a fánkat.

Ha túl sok tojás készült volna, akkor akár minden szobába tehetünk ilyen tojásfát.

Nehézségi fok: könnyű kis gyerekeknek is ajánlott felnőtt felügyelete mellett.

Ha van egy szépen feldíszített tojásod vagy tojásfád, amit szeretnél megmutatni másoknak is, akkor várom az otlettar@try.hu email címen. A beküldők között 3 db Cseh Magi által készített kávés bögrét /1 dl/ sorsolunk ki.

A képeket 2007. április 15-ig várom.
Sorsolás 2007. április 20-án. A nyerteseket levélben értesítjük.

Húsvéti pályázat képei

Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Tojásfestés körömlakkalHúsvét alkalmából ajánljuk ezt az egyszerű, gyors díszítési eljárást a húsvéti tojásokhoz.
PapírmasétojásHa kevés a tojáshéjunk és szeretnénk a lakásban több tojás-dekorációt elhelyezni, akkor otthon is készíthetünk tojásokat magunknak ezzel az egyszerű módszerrel.
Húsvéti pályázatA 2007 évi húsvéti pályázat leírása és a beérkezett művek képekei.
Húsvét ünnepeHúsvét a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Ezen az oldalon sok hasznos ötletet találsz az ünnepre.