A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Tortapapír angyalka

Angyalkák nélkül nincs karácsony. A következő kis szépséget a legkisebbek is sikeresen elkészíthetik, nem igényel különösebb kézügyességet.
Tortapapír angyalka

Szükséges anyagok:

- 10 cm átmérőjű kerek tortapapír (hobbiboltokban kapható)
- Papírmasé golyó
- Aranyszínű szalag (kb 6 cm)
- Babahaj (hobbiboltokban kapható)
- Zseníliadrót (fehér, max. 10 cm)

Szükséges eszközök:

- olló
- ragasztó
- zselés toll
- cérna

A papírmasé golyóban lévő lyukba dugjuk bele a zseníliadrót-darabot, ez lesz az angyalunk feje és teste. A tortapapírt vágjuk ketté, a félkörből hajtsunk palástot úgy, hogy belefoglaljuk a zseníliadrótot is. A palástot ragasszuk össze.

Az aranyszínű szalagot hajtsuk középen ketté úgy, hogy kicsit redőzött legyen; ez lesz a szárnya. Középen kössük el cérnával, és kötözzük hozzá az angyalhoz ott, ahol a fej és a papírpalást találkozik.

Rajzoljunk zselés tollal arcot neki, és ragasszunk a fejére babahajat, esetleg fonalból alakítsuk ki a haját.

A drót miatt beleállíthatjuk valamilyen kompozícióba is pl. a karácsonyi asztalra, de ha cérnát kötünk a nyakába, fenyőágra is akaszthatjuk.

Nehézségi fok: a legkisebbek is megpróbálkozhatnak vele, de akkor nagyobb papírt és golyót adjunk a kezükbe, hogy sikerélményük legyen.

2007. Október 18., 14:15
Értékelés
4 / 5 (41 szavazat alapján)