A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Újévi üdvözlet

2007. December 29., 22:04
Hóember

Különös szilveszter;
köszön egy hóember,
utánunk néz,
míg száll velünk a bűvös szék! Különös szilveszter,
táncol a hóember!
Akár egy filmben,
felvillan sok furcsa kép!

Ugye ismerős szöveg?
Ez a jópofa, vidám hóember újévi üdvözletként garantáltan sikert arat mindenkinél!

Anyagszükséglet:

- 2 féle mintás karton, a témának megfelelő (pl. hóemberes és csillagos)
- fehér színű karton vagy rajzlap
- vékony szivacs (pl. háztartási kisgépek csomagolásánál gyakran találunk a dobozban ilyet)
- vastagabb fonal
- sötét színű dekorgumi

Szükséges eszközök:

- tű és cérna
- horgolótű vagy kötőtű
- olló
- ragasztó
- sniccer

Elkészítése:

Kivágunk 3 különböző nagyságú kört (pl. 5,6 és 7 cm átmérőjűt, az üdvözlőlapunk nagyságától függően) a szivacsból és a fehér rajzlapból. A megfelelő párokat egyenként összevarrjuk elütő színű, vastag cérnával vagy hímzőfonallal. Pelenkaöltést használjunk. Felülre kerüljön a szivacsréteg, mert így lesz hógolyó-szerű hatása a fehérségnek. Varrjunk gombokat, szemet és szájat is rá, egy-egy x-öltéssel.

Kössünk vagy horgoljunk egy hosszú, vékony sálat a hóemberünk nyakába. Ha nem tudunk, akkor megteszi például egy 1-2 cm széles, vidám színű selyemszalag is.

Dekorgumiból (esetleg sötét kartonból) vágjunk kalapformát hóemberünk fejére.

Hóember

Állítsuk össze, legalulra kerüljön a legnagyobb hógombóc, felül legyen a legkisebb. Ragasszuk rá az egészet egy mintás kartonlapra. Nyaktájékon vágjuk be sniccerrel 1-1 cm-nyire mindkét oldalon, és húzzuk ezen keresztül a sálat, amit aztán kössünk meg. A hóember fejére ragasszuk rá a kalapját.

A kartont ragasszuk rá az üdvözlap alapjául szolgáló másik kartonra úgy, hogy körben keretet hagyjunk, azaz látszódjon az alsó mintája is. Használhatunk formaollót, így még különlegesebb lesz.

Belülre pedig írjunk vidám újévi üdvözletet!

Nehézségi fok: varrni tudó nagyobb gyerekeknek ajánjuk, felnőtt felügyelete mellett.

Címkék
Értékelés
4 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.