Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ünnepi italok

Bigacsiga gyűjteményéből.

Rumos Ananászbólé

Hozzávalók:

1 nagydoboz konzervananász
2 evőkanál porcukor
1 üveg félédes jófajta fehérbor
1 üveg félédes fehér pezsgő
1 dl rum (lehetőleg fehér)

Elkészítése:

Az ananászt leszűrjük, és egyforma kis darabokra vágjuk, bóléstálba tesszük. Rálocsoljuk a rumot, rászórjuk a porcukrot, és jól összekeverjük. Lefedve fél napig érleljük a hűtőszekrényben. Ezután felkeverjük, és ráöntjük a bort meg az ananászlevet. Ismét állni hagyjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt felöntjük a pezsgővel, és azonnal kínáljuk.

Friss gyümölcsökből készült alkoholmentes bólé

Hozzávalók:

2 nagy narancs
4 kockacukor
4 mandarin
2 nagy banán
1 grépfrút
1 citrom
20 dkg porcukor
1 kiskanál konyakaroma
5 dl szénsavas narancslé
1 l szénsavas tonik

Elkészítése:

A narancsokat megmossuk, majd a kockacukorral ledörzsöljük a héját. A narancsolajos cukrot bóléstálba rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, felkarikázott banánt, a kis kockákra vágott narancsot, mandarint és a grépfrút kifacsart levét. Rászórjuk a porcukrot, ráfacsarjuk a citrom levét, és beleöntjük a konyakaromát. Az egészet óvatosan összekeverjük. A tálat lefedve a hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás előtt beleöntjük a szénsavas italokat, és azonnal tálaljuk.

2006. December 2., 22:56
Címkék
Értékelés
4 / 5 (36 szavazat alapján)