A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ünnepi menü

2011. November 23., 09:10
A legtöbb családnál a Karácsony nagy össznépi összejövetelt is jelent. Lehet, hogy a szüleidnél, vagy a párod szüleinél ünnepeltek, vagy ha nagyobb gyerekeid vannak, akkor valószínűleg hozzád jönnek haza az ünnepekre.

Ilyenkor a legtöbb család a hétköznap szokásoshoz képest a többszörösére duzzad, ezért több tervezést, figyelmet igényel minden étkezés.

Hogy mit főzz, azt persze mi nem mondhatjuk meg, hiszen a te családod ízlését te ismered –itt érvényes csak igazán a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Vannak családok, ahol a hagyomány a fontos és igencsak kellemetlen perceket élhetsz át, ha újdonságokkal lepnéd meg vendégeidet, de ismerek olyan családot is, ahol nem szeretik az állandó menüt, náluk az lenne a kellemetlen, ha ugyanazt készítenék el, amit az előző évben.

Karácsonyi menü játék

Talán a Karácsony a legfontosabb családi esemény, ilyenkor mind összegyűlünk, együtt eszünk, ünnepelünk. Szeretnénk, ha megosztanátok velünk a karácsonyi menütöket, ötleteket adva másoknak is.

Akik megosztják velünk a karácsonyi menüsorukat, azok közt 2011. december 6-án kisorsolunk egy SOCKERKAKA 2 db-os sütőforma készletet, világoskék színben

SOCKERKAKA nyeremény
A menüket 2011. december 5-ig várjuk ide.

Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy gördülékenyen menjen az ünnepi vendéglátás. A vendégség előtt legalább 1 hónappal hívd meg a vendégeidet személyesen vagy telefonon, így a meghívottak is tudnak előre tervezni és neked is van időd felkészülni.

Ha nem vagytok napi kapcsolatban, feltétlenül kérdezz rá, hogy van-e tiltott élelmiszer bármilyen okból kifolyólag, erre feltétlenül figyelj a menü elkészítésénél, senki sem maradhat éhen az asztalnál.

Az újdonságot elutasító vendégeknél is próbálkozhatsz új fogásokkal, de mindig figyelj, hogy legyen alternatívaként valami megszokott étel is. Ki tudja, talán jövőre már az idei újdonság is része lesz a menünek.

Karácsonyi készülődésünk kezdetén hirdettünk egy játékot ahol már többen leírták, náluk mi szokott Karácsonykor lenni az ünnepi menü. Látogass el a fórumunkba, és nézd meg, hátha te is ihletet kapsz. Ha kedved tartja, még beszállhatsz a játékba is, ha te leszel a szerencsés, akkor szilikonos tortaformát nyerhetsz.

Hogy ne üssön be a karácsonyi menü elkészítésekor semmilyen gikszer, használd a menütervezőnket, amit a fórumról tudsz letölteni.

Reméljük, mi is segíthettünk neked egy kicsit abban, hogy a Karácsony ne a kapkodásról szóljon, hanem arról, amiről valójában szólnia kell: a családról és szeretetről, hogy békében tudjunk ünnepelni.

Értékelés
5 / 5 (34 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Karácsony, ahogy mi készülünk ráErről az oldalról érhetőek el a Karácsonnyal kapcsolatos cikkeink, versek, mesék, receptek, lakásdekorációk és ajándék ötletek.
Karácsonyi filmajánlóTélen, Karácsony környékén mindannyian szeretünk az otthon melegében kényelmesen, pattogatott kukoricát és süteményeket majszolva "mozizni" a gyerekekkel.
Adventi naptár 2012December elsejével kezdődően sok családban nyitogatnak adventi naptárt. Idén is virtuális adventi kalendáriummal készültünk nektek, kedves olvasóink.
Karácsonyi címlista, hogy ne feledkezzünk meg senkiről!A mai modern világban már nem divat a képeslapküldés, a legközelebbi rokonoknak, ismerősöknek éppúgy, mint a kollégáknak, ügyfeleknek e-mailes üdvözletet küldünk. De sokkal elegánsabb, személyre szólóbb, ha mégis inkább a papíralapú képeslap mellett döntünk!