A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ünnepi menü

A legtöbb családnál a Karácsony nagy össznépi összejövetelt is jelent. Lehet, hogy a szüleidnél, vagy a párod szüleinél ünnepeltek, vagy ha nagyobb gyerekeid vannak, akkor valószínűleg hozzád jönnek haza az ünnepekre.

Ilyenkor a legtöbb család a hétköznap szokásoshoz képest a többszörösére duzzad, ezért több tervezést, figyelmet igényel minden étkezés.

Hogy mit főzz, azt persze mi nem mondhatjuk meg, hiszen a te családod ízlését te ismered –itt érvényes csak igazán a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Vannak családok, ahol a hagyomány a fontos és igencsak kellemetlen perceket élhetsz át, ha újdonságokkal lepnéd meg vendégeidet, de ismerek olyan családot is, ahol nem szeretik az állandó menüt, náluk az lenne a kellemetlen, ha ugyanazt készítenék el, amit az előző évben.

Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy gördülékenyen menjen az ünnepi vendéglátás. A vendégség előtt legalább 1 hónappal hívd meg a vendégeidet személyesen vagy telefonon, így a meghívottak is tudnak előre tervezni és neked is van időd felkészülni.

Ha nem vagytok napi kapcsolatban, feltétlenül kérdezz rá, hogy van-e tiltott élelmiszer bármilyen okból kifolyólag, erre feltétlenül figyelj a menü elkészítésénél, senki sem maradhat éhen az asztalnál.

Az újdonságot elutasító vendégeknél is próbálkozhatsz új fogásokkal, de mindig figyelj, hogy legyen alternatívaként valami megszokott étel is. Ki tudja, talán jövőre már az idei újdonság is része lesz a menünek.

Hogy ne üssön be a karácsonyi menü elkészítésekor semmilyen gikszer, használj menütervezőt.

Reméljük, mi is segíthettünk neked egy kicsit abban, hogy a Karácsony ne a kapkodásról szóljon, hanem arról, amiről valójában szólnia kell: a családról és szeretetről, hogy békében tudjunk ünnepelni.

2011. November 23., 09:10
Értékelés
5 / 5 (34 szavazat alapján)