A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 5. rész: Vámpíréknál

2007. November 13., 11:11
Nem egy folytonos nászmenet ez a terhesség, az biztos. Ha most el is tekintünk a folyamatos rosszullétektől (bár eltekinthetnék!), akkor is vannak olyan kellemetlenségek, mint a vérvétel vagy a fogorvos.

A fogorvosnál ilyenkor a legtöbb eljárás, kezelés ingyen van. Sajnos tömni kellett egy fogamat, de biztosított róla a fogorvos, hogy az érzéstelenítő, amit beadott, csak felületi, így nem kerül a véráramba, és semmilyen hatással sincs a babára. Dolga végeztével beírta a kiskönyvembe, hogy a szűrővizsgálaton részt vettem, és javasolta, hogy fogyasszak kalciumban, D- és C-vitaminban gazdag ételeket. Ha vérzik a fogínyem, ne ijedjek meg, ez gyakori, de fokozottabban ügyeljek a helyes fogápolásra.

A vérvételen szerencsére soron kívül előrevettek, mint a kismamákat általában. Éhgyomorra kellett menni, és rengeteg vért vettek (na jó, nem olyan nagyon sokat, de annak tűnt); mert az általános vérképen túl a vércsoport-meghatározáshoz is kellett; sajnos nem hitték el nekem istenbizonyra, hogy A-s a vércsoportom.

Eredményért 1 nap múlva mehettem is. Jók lettek nagyjából az értékeim, bár van egy kis vashiányom. Szedek vaspótlást és terhesvitamint, remélem, a legközelebbi vérképemen ez majd meg is látszik.

Vámpíréknál - vérvétel

Elmondtuk a hírt a családnak és a barátoknak, már nem bírtuk tovább magunkban tartani. Mindenki nagyon örült, természetesen.
Standard kérdés: Mit szeretnétek inkább: fiút vagy lányt?
Standard válasz: Mindegy, csak egészséges legyen!
Tényleg nagyon fontos, hogy egészséges legyen, szépen szülessen, a lehető legkevesebb hozzáadott stresszel. Ha fiú lesz, akként fogjuk szeretni, ha lány, akkor meg amúgy. Egy árnyalatnyival jobban szeretnék lányt. A lányok nekem "jobban fekszenek". De mostanság olyan erősen fiúnak érzem a Porontyot, hogy lassan csakis hímneműként tudok rágondolni. De tényleg mindegy. Mondom.

Poronty 10 hetes. Ez azért is nagyszerű, mert ezt követően a veleszületett rendellenességek kialakulására már igen kevés esély van. a magzat összes létfontosságú szerve kialakult, és megkezdik összehangolt, közös működésüket. Az agy rohamos fejlődésnek indul: percenként 250 000 idegsejt jön létre az embrionális agyban! Ha a kicsi fiú lesz, a herék megkezdik a tesztoszteron hormon termelését. Ha meg lány, akkor nem. Kb. 27-35 mm és 4-5 gramm.

Értékelés
4 / 5 (31 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Köröz a gólya 4. rész: Első látogatás a védőnőnélKiállította a Várandós anyák gondozási könyve nevezetű füzetecskémet. Ebben aztán szerepel minden adat, amit a felmenőim, a párom, a párom felmenői és a saját egészségem előzményeiről tudni lehet.
Köröz a gólya 6. rész: Újra látjuk egymástEz a hét gyönyörű volt. Ismét láttam ultrahangon kicsi Porontyomat. A 12 heti UH-t genetikai Uh-nak is szokták nevezni, célja a magzat életviszonyainak, a terhesség pontos korának megállapítása, illetve a durva fejlődési rendellenességek szűrése.
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.