Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Köröz a gólya 5. rész: Vámpíréknál

Nem egy folytonos nászmenet ez a terhesség, az biztos. Ha most el is tekintünk a folyamatos rosszullétektől (bár eltekinthetnék!), akkor is vannak olyan kellemetlenségek, mint a vérvétel vagy a fogorvos.

A fogorvosnál ilyenkor a legtöbb eljárás, kezelés ingyen van. Sajnos tömni kellett egy fogamat, de biztosított róla a fogorvos, hogy az érzéstelenítő, amit beadott, csak felületi, így nem kerül a véráramba, és semmilyen hatással sincs a babára. Dolga végeztével beírta a kiskönyvembe, hogy a szűrővizsgálaton részt vettem, és javasolta, hogy fogyasszak kalciumban, D- és C-vitaminban gazdag ételeket. Ha vérzik a fogínyem, ne ijedjek meg, ez gyakori, de fokozottabban ügyeljek a helyes fogápolásra.

A vérvételen szerencsére soron kívül előrevettek, mint a kismamákat általában. Éhgyomorra kellett menni, és rengeteg vért vettek (na jó, nem olyan nagyon sokat, de annak tűnt); mert az általános vérképen túl a vércsoport-meghatározáshoz is kellett; sajnos nem hitték el nekem istenbizonyra, hogy A-s a vércsoportom.

Eredményért 1 nap múlva mehettem is. Jók lettek nagyjából az értékeim, bár van egy kis vashiányom. Szedek vaspótlást és terhesvitamint, remélem, a legközelebbi vérképemen ez majd meg is látszik.

Vámpíréknál - vérvétel

Elmondtuk a hírt a családnak és a barátoknak, már nem bírtuk tovább magunkban tartani. Mindenki nagyon örült, természetesen.
Standard kérdés: Mit szeretnétek inkább: fiút vagy lányt?
Standard válasz: Mindegy, csak egészséges legyen!
Tényleg nagyon fontos, hogy egészséges legyen, szépen szülessen, a lehető legkevesebb hozzáadott stresszel. Ha fiú lesz, akként fogjuk szeretni, ha lány, akkor meg amúgy. Egy árnyalatnyival jobban szeretnék lányt. A lányok nekem "jobban fekszenek". De mostanság olyan erősen fiúnak érzem a Porontyot, hogy lassan csakis hímneműként tudok rágondolni. De tényleg mindegy. Mondom.

Poronty 10 hetes. Ez azért is nagyszerű, mert ezt követően a veleszületett rendellenességek kialakulására már igen kevés esély van. a magzat összes létfontosságú szerve kialakult, és megkezdik összehangolt, közös működésüket. Az agy rohamos fejlődésnek indul: percenként 250 000 idegsejt jön létre az embrionális agyban! Ha a kicsi fiú lesz, a herék megkezdik a tesztoszteron hormon termelését. Ha meg lány, akkor nem. Kb. 27-35 mm és 4-5 gramm.

2007. November 13., 11:11
Értékelés
4 / 5 (31 szavazat alapján)