A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Almafa papírból

2011. Október 10., 08:19
Mostanában nem csak a szőlőt szüretelik, hanem mindenfelé szedik az almát is. Innen jött az ötlet, hogy készítsünk magunknak egy almafát.

Eleinte gondolkodtam, hogy csak rajzolunk egyet, aztán ragasztunk rá almákat, de végül kicsit modernebbet sikerült összehoznunk. Próbáljátok ki Ti is, nem bonyolult!

Hozzávalók:

1 kicsi papírzacskó (mi mekiset használtunk),
újságpapír,
rajzlap,
színes ceruza,
olló,
ragasztó,
cellux

1. A papírzacskót állítsuk a talpára, és függőlegesen a tetejétől kb. a feléig vágjunk be nagyjából 1 centis csíkokat.

Almafa papírból

2. A zacskó aljába állítsunk egy nehezéket vagy tömjük ki újságpapírral, hogy stabilan megálljon.

3. Tekerjük meg a zacskót a felénél körkörösen, hogy elkészüljön az almafánk törzse. Mi cellux-val megrögzítettük, hogy ne essen szét.

4. Ezután a papírcsíkokat hármasával sodorjuk erősen össze,hogy ne bomoljanak szét. Ezek lesznek a faágak.

Almafa papírból

5. Majd egy rajzlapra rajzoljunk almákat, színezzük őket pirosra, zöldre, amilyenre szeretnénk, vágjuk ki, és ragasszuk őket a fánkra. Sőt, faleveleket is tehetünk rá hasonló módon.

Almafa papírból

És már kész is van a fánk! Nálunk a gyerkőc javaslatára még 3 almaevő dinoszauruszt is kellett rajzolni, ezeket kivágni, hogy egész délután almát egyenek a fánkról:)

Almafa papírból
Értékelés
3 / 5 (36 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KézművességKöszöntelek a kézműves összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány ötlet elnyeri a tetszésedet, és sikerül meglepned a családodat vele.
Szőlő papírbólItt van az ősz! Mindenfelé szüretelnek, készül a must, a bor.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.