A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Könyvespolci jelölő

2014. November 18., 14:18
A könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben, főleg a gyerekek részéről már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek, hanem egyszerűen a könyvek tetejére elfektetve. Ezt elkerülendő kitaláltam, hogy legyen valamiféle könyvhely-jelölőnk. Olyat szerettem volna, ami nem csak a könyv helyét jelöli meg, hanem aranyos, vidám és szép dekoráció is.

Könyvespolci jelölő szarvas és fóka

Szükséges anyagok:
- fekete fotókarton vagy színes karton, esetleg nyomtatópapír

Szükséges eszközök:
- olló

A rendelkezésünkre álló papírtól függően többféleképpen készíthetjük el a könyvespolci jelölőt. Legszebb látványt fekete fotókartonnal érhetjük el, de ahogyan a mi képeinken is látható, színes nyomtatópapírból is elkészíthető (szerintem gyerekszobába így sokkal vidámabb is). Ha tartós, nem könnyen szakadó szarvast vagy fókát szeretnénk, akkor laminálhatjuk is. A mi könyvjelölőink a fotózás után laminálva lettek.

Elkészítés menete:
A szarvas és a fóka mintáját töltsük le a linkekre kattintva, és nyomtassuk ki. Ha kartonból szeretnénk elkészíteni, akkor másoljuk át a szarvas és a fóka mintáját a kartonlapra.

Könyvespolci jelölő szarvas

A szarvasos vagy fókás könyvespolci jelölő körvonalát vágjuk körbe ollóval. A kész formát már azonnal használhatjuk is a könyvespolcunkon. Betehetjük egy levett könyv helyére, vagy ha csak dekorációnak szánjuk, akkor a könyvek közé ide-oda elhelyezhetünk néhányat belőle.

Ha a család tagjainak különböző színűeket készítünk, akkor mindenki könnyebben megtalálhatja a saját könyvének a helyét, és igazán vidám állatsereg lakhatja be a könyvespolcunkat.

A szarvas orrára, ragaszthatunk egy piros kis orrot is, akkor Rudolf, a Mikulás segéde kukucskálhat le a könyvespolcunkról.

Egy-egy könyvespolci jelölő elkészítése néhány percet vesz csupán igénybe, így ha sok embernek kell ajándékot készíteni, akkor is bevethetjük ajándékötletként is. Könyvei és könyvespolca szinte mindenkinek van.

Nehézségi fok:
A fóka egyszerűbb alakú, így kisebb gyerekek is könnyen elkészíthetik. A szarvas aprólékosabb részleteket tartalmaz, így azt inkább nagyobbaknak ajánljuk.

Értékelés
5 / 5 (5 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.
Halloweeni papír szellemHalloween egyik jellegzetes figurája a szellem. A szellem nemcsak félelmetes lehet, készíthetünk barátságos, vidám kísérteteket is.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.