A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fábián Janka: A zöld macska

2013. Június 1., 09:45
Fábián Janka: A zöld macska

Ritkaság, hogy egy mű, ráadásul egy mese kizárólag e-book formájában legyen elérhető. Szerencsére Fábián Janka fabulája könnyen, gyorsan és olcsón elérhető az olvasóközönség számára.

Ez a történet egy Benedek Elek meseíró pályázatra íródott, kedves gesztusként utal erre a mesében szereplő ikerpár neve is (Benedek és Elek). Megtalálunk benne klasszikus meseelemeket, mint pl. a legkisebb királylány, a huszonegyes szám, a tündér keresztanya, vándorútra kelés, beszélő állatok. Ugyanakkor modern vonal benne a természetvédelem, környezetszennyezés.

Maga a mese nem hosszú, éppen egy estimesényi, lehet benne izgulni Aranymálinkóért, a legkisebb királylányért, ki útra kel, hogy új otthonra leljen a Huszonegyedik országban. Vele tart néhány frissen szerzett barát, és egy különleges társ, a zöld macska. A végén persze mindenki otthonra lel, majd boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Az e-bookért köszönet illeti a http://bookandwalk.hu/ -t, a mese megvásárolható és letölthető náluk: http://bookandwalk.hu/A-zold-macska-7410-ebook.aspx

 
Címkék
Értékelés
4 / 5 (2 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Lányok a kastélybólEgy magyar írónő első kötetét szeretnénk bemutatni a kedves olvasóknak. Rupáner-Gallé Margó egy kis faluban élő tanárnő, aki kedvtelésének hódolva írta meg a Lányok a kastélyból című könyvét, mely az Aba Könyvkiadó gondozásában jelent meg.
Szanyi Alma Málna: MedvecukorbokorMindig lenyűgöznek azok a könyvek, amik egy család mindennapjairól szólnak. Nem történik bennük semmi különös, mondhatnánk, mégis benne van az egész élet: születés, halál, öröm, bánat, felnőttek is gyerekek. Pontosan ilyen könyv a Medvecukorbokor.
Gyerekkarácsony aranyalbumAz adventi asztal, vagy a karácsonyfa körül szeretünk énekelni. A Kiskarácsony, nagykarácsony, vagy a Pásztorok, pásztorok még könnyen eszünkbe is jut és még talán 2-3 másik dal is, de ezután komolyan törni kell a fejünket, mit is énekelhetnénk még. Ekkor jön jól egy válogatás-cd.
Cd-ajánló gyerekeknek2 olyan zenei kiadványt ajánlunk a figyelmetekbe, amik elsősorban gyerekeknek szólnak, de nagyobbak is biztosan szívesen hallgatják majd, már csak nosztalgiából is.