A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea

2013. Február 7., 16:34
(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.

Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne.

A tabletta nagy vívmánya az orvostudománynak, de van ezer árnyoldala. Nem szedheti, aki trombózisra hajlik, van számos mellékhatása, némelyeknek a haja hullik, másoknak a bőre lesz tőle rosszabb, mint egy tininek, és nem győzi a pattanásokat kenegetni, és akad, akinek elmegy a szextől a kedve.

Ha már szültél, az orvos felajánlja a spirált . Kétségtelenül kényelmes megoldás, de állandó (igaz, steril) gyulladást tart fönn a szervezetben. Elég egy kis megingás, ha beszabadul egy baci, borul a rendszer. Nem is beszélve arról, hogy a már megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, ami kicsit olyan, mint elhajtani egy majdnem-gyereket. Akinek peche van, és mégis terhes lesz, szembe kell néznie a spirál és a tabletta mellett azzal a lehetőséggel is, hogy fizikailag, vagy kémiai úton sérült az embrió.

A gumi lenne a tökéletes? Hát még ha nem szakadna. Meg van benne valami illúzióromboló is, bár alkalmi kapcsolatban ez a legjobb, és véd a betegségektől is, ez tény.

Hat gyerekem van, többet egyelőre nem szeretnék.. Teljesértékű életet élek, és remélem, ez sokáig tart még. Felelősséggel tartozom a világnak, a hat gyereknek. Életem egyik fontos kérdése a fogamzásgátlás. A hormonokra túlérzékeny vagyok, a gumióvszerre allergiás, a spirál egy komoly idegen test az én barátságos saját testemen belül, tartok tőle. Sok év után azt remélem, megtaláltam a megoldást a gondjaimra. A lea contraceptivumnak nincs mellékhatása, hormontartalma, nem allergizál, és nagy biztonságot ad megfelelő használat esetén

Mi is a lea? Pesszárium, kicsit felturbózva. Egy méretben gyártják, Németországban. Az alapanyaga orvosi szilikon, és a női anatómiához alkalmazkodik, könnyen megtalálja a helyét. Csak akkor kell használni, mikor valóban szükség van rá.

Azt tudjuk, hogy nincs 100%-ban megbízható fogamzásgátló. De a lea nem árt, sem a nőnek, sem az esetlegesen megfoganó életnek.

Címkék
Értékelés
2 / 5 (41 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Női naptárEgy nő életében fontos, hogy mindig tisztában legyen az utolsó menstruációjának időpontjával, ezért készítettünk egy nyomtatható kis naptárat.
Hat gyerek meg egy könyvKépzeljünk magunk elé egy 6 gyerekes családanyát. Megvan? Egy ekkora családban az anya biztosan túlhajszolt, kedvtelen, megkopott. Na, hát Szanyi Alma Málna pont nem ilyen.
Eldobható kontra mosható pelenkákNéhány évtizeddel ezelőtt forradalminak számított az eldobható papírpelenkák megjelenése a piacon. Időt, kényelmet nyer vele az anya, ami nagy kincs. De ha jobban utánajárunk, lehet, hogy mégis inkább a textilpelenka mellett döntünk.
Az otthonszülés új útonA napokban a Kormány elfogadta az otthonszülés legalizálásáról szóló rendeletet. Az egyeztetésben szakmai és civil szervezetek egyaránt részt vettek. Ennek kapcsán beszélgettünk Nováky Ritával, az Országos Bábaszövetség elnökével.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.