A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Gondolat-lekvár

2010. Február 3., 08:00
Egyedi meglepetés-ötlet azoknak, akiket a legjobban szeretünk.

Szükséges anyagok:

- pár jó gondolat,
- papír,
- egy szép befőttes üveg,
- némi dekoráció a tetejére.

Szükséges eszközök:

- olló
- toll

Gondolat lekvár kicsit másként

Magyarországon Fércműveknél találkoztunk először a Gondolat-lekvárral. Az ő üvegeit továbbgondolva készítettük el ezt a szép, színes, látványos lekvárt.

Bár egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű egy jó gondolat-lekvárt elkészíteni. Nagyon fontos a megfelelő gondolatok, idézetek összegyűjtése. Nem jó megoldás mindenkinek ugyanazt adni, komoly előkészítő munkát igényel, hogy akinek szánjuk, személyesen neki szóljanak a gondolatok. Mindig figyeljünk rá, hogy a gondolatok nehogy félreérthetőek, sértőek, vagy bántóak legyenek. Szerencsére az internet a gyűjtögetéshez is nagy segítség lehet. Egy oldal a sok közül, ahol keresgélhetünk: http://www.citatum.hu/.

Az üveg méretétől függ, mennyi idézetre lesz szükségünk. Ha csak összehajtjuk a papírt, akkor nagyon sok elfér egy kisebb üvegben is. Ha quilling technikát használjuk és szíveket készítünk az idézetekből, akkor jóval kevesebb fér egy-egy üvegbe. Úgy készüljünk, hogy legalább 8-10 gondolat kerüljön egy üvegbe. De akár 1 darab is szépen mutathat, főleg, ha különleges papírra írjuk.

Ha van rá lehetőségünk, szép színes papírra írjunk. Amennyiben szép a kézírásunk, írhatjuk saját kezűleg is az idézeteket, de segítségül hívhatjuk a számítógépet is. Ha felírtuk a papírra az idézeteket, szépen csíkokra vágjuk a papírt. A csíkokat összehajtogathatjuk, vagy szívet is készíthetünk belőle.

Szív elkészítését itt megnézheted.

Az üveget lezárjuk, és a tetejét kidekoráljuk. Mi egy darab kör alakú anyagot és egy kis szalagot használtunk.

Nehézségi fok: nehéz az idézetek válogatása miatt, legalább 13-14 éves gyerekeknek ajánljuk.

Értékelés
4 / 5 (51 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Quilling szív készítéseQuilling szív, mely gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.