A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kefires lángos

2013. Március 20., 10:30
Kefires lángos készen

Hozzávalók:

1 kg liszt,
2 zacskó 7g-os Dr. Oetker instant élesztő,
3 dkg só,
6 dl kefir,
3 tojás,

1–1,5 liter olaj a kisütéshez.
Sajt, tejföl, fokhagyma a tetejére.

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd belekeverjük az instant élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tésztából egy darabot kiveszünk, 6-8 cm átmérőjű rudat formázunk belőle és kb. 2 cm széles szeleteket vágunk. Egy-egy szeletet lisztes kézzel lángos formára igazítunk. Egy deszkán előkészítjük az egy-egy sütéshez kellő mennyiséget. Én kisebb méretű lángosokat szoktam készíteni, hogy a gyerekeknek is megfelelő méretű legyen.

A megformált lángosokat forró olajba tesszük, és pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A kész lángost ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával, sóval ízesítjük. Melegen fogyasztjuk.

A maradék tészta hűtőben jól lezárt edényben 1-2 napig eltartható.

Címkék
Értékelés
4 / 5 (4 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
ReceptekA receptjeink összefoglaló oldala. Remélem, hogy néhány receptünk elnyeri a tetszésedet, és sikerül finomságokkal meglepned a családodat.
Sütőtök máskéntTéli estékre való finom, illatos, meleg nassolni-való.
GofriAhogy a palacsintát, úgy a gofrit is imádják a gyerekek - és mi tagadás, a felnőttek is. Jól variálható, ehetjük édesen vagy sósan, gyümölcsökkel vagy lekvárral, esetleg klasszikus módon tejszínhabbal vagy kakaóporral.
Édes finomságokKarácsony előtt megszaporodnak az iskolai vásárok, kézműves foglalkozások. Most néhány olyan ötletet osztunk meg veletek, amik nem igényelnek különösebb előkészületet, kézügyességet, mégis nagy sikert arathatunk vele az adventi vásár látogatói és vásárlói körében.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.