A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Kokárda

2007. Február 26., 11:24
Többféleképpen készíthetünk kokárdát, amit majd viselhetünk március 15-én.

Kokárda

Kokárda

A szalagot elfelezzük. Az egyik darabnak a két végét összevarrjuk. Utána a zöld szélénél le-föl öltéssel végigvarrjuk, majd összehúzzuk a cérnát és elvarrjuk. A másik darab szalagot félbehajtjuk és a kokárda hátuljára öltjük, Figyeljünk rá, hogy helyes legyen a színsorrend. Ha a kezünkbe tartjuk, a baloldalra kerüljön a piros, így amikor felvesszük a jobb oldalon lesz e szín. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
30 cm 2 cm széles nemzeti színű szalag. (12 cm-es és 15 cm-es darab)
Zöld cérna
Varrótű
Biztosítótű

Kokárda egyszerűen

Kokárda

Legegyszerűbb változat az, amikor veszünk egy nemzeti színű szalagot, melyet nagyjából 3 egyenlő részre osztunk. A középső harmadot a zöld szélénél apró le-fel öltéssel végig varrjuk. A varrás végén a cérnát összehúzzuk és a két végét összevarrjuk. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
15-20 cm 1,5 cm széles nemzeti színű szalag.
Zöld cérna
Varrótű
Biztosítótű

Kokárda gyöngyből

Gyöngy kokárda

3 zöld gyöngyből kört készítünk, majd ebből a 3 gyöngyből kiindulva körbevesszük még egy sor zöld gyönggyel. Minden egyes gyöngyöt az előző sorban lévő gyöngyhöz varrjuk. Majd ugyanígy eljárva 2 kört készítünk fehérből, legvégül pirosból. Így megkapjuk a kokárda kerek részét. Ezután az alsó oldalán elkészítjük a 2 lógó szárát is. Felfűzünk 3 különböző gyöngyöt, és egyesével hozzávarrjuk a következő sort. Figyeljünk rá, hogy helyes legyen a színsorrend. Ha a kezünkbe tartjuk, a baloldalra kerüljön a piros, így amikor felvesszük, a jobb oldalon lesz e szín. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
Piros, fehér, zöld gyöngy.
Gyöngyfűző cérna
Gyöngyfűzőtű
Biztosítótű

Zászló gyöngyből

Gyöngy zászló

Vannak, akik nem szeretik a kokárdát, inkább nemzeti színű szalagot tűznek ki a ruhájukra. Ilyen szalagot készíthetünk gyöngyből is. Az alap gyöngysort felfűzzük és egyesével a következő sorban hozzávarrjuk a megfelelő színű gyöngyöket. Biztosítótű segítségével erősítjük fel a ruhára.

Hozzávalók:
Piros, fehér, zöld gyöngy.
Gyöngyfűző cérna
Gyöngyfűzőtű
Biztosítótű

Értékelés
4 / 5 (46 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Kokárda gyöngybőlHa látványosabb kokárdát szeretnél készíteni és viselni, tarts velünk egy kis gyöngyfűzésre.
Március 15., nemzeti ünnepünk1848. március 15-én Pesten kitört a magyar forradalom, mely később Magyarország újkori történetének meghatározó eseménye.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.