A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mazsolás kalács

2007. Március 29., 12:53
A húsvéti asztal elengedhetetlen étele a kalács. Lehet fonott, kakaós, citromos -lényeg, hogy kalács legyen. Mi egy mazsolás kalács receptjével kedveskedünk olvasóinknak.

Hozzávalók:

1 kg lisztből,
kb. 7 dl langyos tejjel,
4 dkg élesztővel,
4 tojással,
10 dkg porcukorral,
10 dkg vajjal,
csipet sóval.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Áztassunk be egy marék mazsolát annyi rumba vagy rumaromás vízbe, ami ellepi. Csöpögtessük le, majd adjuk a kalácstésztához, dolgozzuk bele.

A tésztát tegyük meleg helyre addig, míg megkel (kb. 1 óra). A megkelt tésztát borítsuk lisztezett gyúródeszkára. Formázzunk belőle 2 kis cipót, ezeket vegyük 3 felé, a darabokat sodorjuk rúddá, majd fonjuk össze. Így 2 nagyobb kalácsot kapunk.

Kikent tepsire helyezve kenjük meg egy elhabart egész tojással, kelesszük meg még egyszer (kb. fél óra), majd forró sütőben süssük pirosra (200 °C-on 25-30 perc).

Címkék
Értékelés
3 / 5 (43 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Sárga túróEz egy nagyon finom húsvéti étel, amit édesanyámtól tanultam. Sonkával és kaláccsal szoktuk enni, nagyon finom.
SonkafőzésA húsvéti asztalra szánt sonka kiválasztásakor mindenekelőtt nézzük meg jól a termék címkéjét.
Húsvét ünnepeHúsvét a kereszténység egyik legnagyobb szent ünnepe, úgynevezett "mozgó ünnep". Ezen az oldalon sok hasznos ötletet találsz az ünnepre.
Kefires lángosFinom, otthon könnyen elkészíthető, ízletes házi lángos, a tésztája több napig felhasználható.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.