A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Meggymag

2010. Június 11., 09:23
Itt a meggy szezonja, rengeteg meggymag kerül a kukába.

Mire jó a meggymag-párna?

Cseresznye

A párna jó a fülfájós gyerekeknek és jó pici babáknak is, a pocakfájás enyhítésére. A magok hosszan megtartják a hőt, amelyet csak fokozatosan engednek ki magukból. Fájós nyakra, hátra is enyhet ad. Hidegen és melegen is használhatjuk. Nagyobb gyerekek jót játszhatnak vele.

A meggymaggal töltött párna jól szellőzik, allergiások is bátran használhatják, nem ad táptalajt az élősködőknek. Mosható kézzel, gépben, általános mosószerrel. Ecetes vízzel is öblíthető. Azonnal szárítani kell.

Pár éve már összegyűjtőm a magokat; melegítőpárnát, „babzsákot ”készítek belőle. Ha meleg párnára van szükségünk, akkor a zsákokat 1-2 percre a mikróba lehet tenni (vagy 5-6 percre sütőbe), hogy felmelegedjenek.

A magvakat sós lében felteszem főni, kb. 30-40 percig forralom. Hideg vízzel lehűtöm, konyharuhába öntöm és dörzsölgetem, míg a gyümölcshúst teljesen le nem dörzsölöm, mosom a magokról. (Vigyázat! a konyharuhát elég csúnyán megfogja!) Meleg helyen megszárítom. Szárítás után zsákokban, szellős, száraz helyen tárolandó, bármikor elővehető.

Felhasználhatjuk 3 évnél idősebb gyerekeknek készült játékok tömőanyagaként is.

A szakirodalom elsősorban a meggymagot ajánlja, én a cseresznyemaggal is így szoktam eljárni, nem tűnt fel köztük igazán különbség.

Értékelés
3 / 5 (37 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.