A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Női naptár

2013. Február 6., 11:38

Egy nőnek egészen serdülőkorától a változókor beálltáig hónapról hónapra fontos dátum a menstruáció időpontja. Időnként azért figyeljük árgus szemmel, mert babát szeretnék, máskor azért, mert el szeretnénk kerülni a gyermekáldást. Van, amikor a nyaralást, vagy egy fontos esemény időpontját szeretnénk úgy kitűzni, hogy ne pont a menstruációnk idejére essen. Ha nőgyógyászhoz megyünk, az első kérdés, hogy mikor volt az utolsó vérzésünk. Örülhetünk, de aggódhatunk is, ha egy-két napot vagy akár hetet késik. Ezért érdemes valamilyen formában rendszeresen rögzítenünk, mikor jött meg a menstruációnk, hány napig tartott, és milyen intenzitással. Így könnyebben észrevehetjük, ha valami megváltozik.

A pontos nyilvántartást megkönnyítendő készítettünk egy nyomatható naptárat, amelyet összehajtva akár az irataink közt is tarthatunk. Hónapról hónapra jelöljük be rajta a nehéz napokat. Kitalálhatunk különböző jelöléseket is az intenzitás jelölésére. Így az éves nőgyógyászati, vagy terhességi vizsgálatok alkalmával is biztosan fogjuk tudni, hogy mennyire rendszeres a menstruációnk, hány naposak szoktak lenni a ciklusaink.

Női naptár

A naptárat innen töltheted le, és nyomtathatod ki. Egyiket rakd el magadnak, a másikat add anyukádnak, barátnődnek vagy lányodnak, hogy ő is vezetni tudja ezeket a fontos adatokat.

Csatolt fájlok
Értékelés
4 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
KismamáknakKöszöntelek a kismamáknak és a kezdő anyukáknak készült oldalon.
Várakozás 40 heteSorozatunkban Kata várandósságát követhetjük végig a pozitív teszttől a szülésig.
Várandós naptárÁttekintő táblázatunkból nyomon követheted, hol tart várandósságod; mikor milyen kötelező orvosi vizsgálatokon kell részt venned, megtalálhatod benne a szűrések és az ultrahang-vizsgálatok időpontját is.
Fogamzásgátlás hormonmentesen: Lea(X)Azt mondják, egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, vagy éppen ne. Bármelyik élethelyzetben is vagy, biztosan van olyan szakasza az életednek, amikor el kell gondolkodnod arról, hogyan védekezz.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.