A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Rongybaba

2008. Január 21., 13:01
Ha unod már a szokványos kalózos, autószerelős, királylányos maskarát, akkor készítsd el velünk ezt a vicces rongybaba-jelmezt, melyet cinkapanna1 készített kislányának a tavalyi farsangra. Tőle kértünk engedélyt, hogy megmutathassuk.

Hozzávaló anyagok:

- régi nyári vászonruha vagy maradék textil, amiből egy nagyon egyszerű kis ruhát lehet varrni
- vászonszalag a masnihoz (színe harmonizáljon a ruhával)
- 1 gombolyag színes fonal hajnak vagy kenderkóc (víz-, gázszerelők használják)
- kenyérkosár (esetleg papírtányér)
- 2 gomb szemnek
- piros fonal szájnak

Eszközök:

- tű
- cérna
- olló
- ragasztó
- esetleg varrógép

Elkészítés menete:

Arc

ArcHajA kosárra vágjunk 2 kis lyukat a szemnek, hogy gyermekünk kilásson. A lyuk fölé picivel felragasztjuk vagy felvarrjuk a gombokat. Ha ragasztjuk, akkor előtte cérnát fűzzünk a lyukba, mintha varrtuk volna. A fonalat felvágjuk kb. 1 m hosszú szálakra. A közepénél összekötözzük egy szállal és a közepétől számítva 15-15 cm-re ismét megkötjük, de most egy szalagdarabbal. A maradékot 3-3 részre osztjuk és befonjuk, az aljába szalagot kötünk. Az így elkészült hajat az arcformára ragasztjuk, a kép szerint eligazgatjuk. Piros fonalból szájat ragasztunk a kosárra. Ezzel el is készültünk a fejjel.

Ruha

RuhaEgyszerűbb dolgunk van, ha egy nyári ruhát használunk, de egy kis ügyességgel és varrógéppel varrhatunk is megfelelő ruhát fehér lepedőből és élénk színű vászonszalagból. A ruha felső részét a mellékelt kép alapján célszerű kialakítani.
 
Rongybaba

Nehézségi fok: nagyobb gyerekek is elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett, kicsiknek inkább a felnőttek készítsék el.

Értékelés
5 / 5 (48 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Gondolatok a farsangi jelmezrőlNekünk szülőknek sok fejtörést okoz, minek is öltözzön be a gyerek Farsangkor. Sok esetben a csemeténknek pontos elképzelése van arról, mi is szeretne lenni, csak éppen nem tudjuk magunk elkészíteni, vagy nincs lehetőségünk kibérelni nekik az áhított jelmezt.
Farsangi készülődésItt a vigasság és a bolondozás ideje! A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang a bálok és a vidám összejövetelek időszaka.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
A hozzászólások betöltése folyamatban van.

A hozzászóláshoz egy érvényes e-mail cím megadása szükséges, de ezt nem tesszük közzé. A hozzászólás maximum 255 karakterből állhat, és HTML tagek használatára nincs lehetőség benne.