A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

(Nem csak) Valentin-napi szívecske

2008. Február 14., 13:39
A Valentin-nap nem kell, hogy drága ajándékokról szóljon. Inkább egy kis törődésről, kedveskedésről, saját készítésű meglepetésekről.
Szív

Ezt a kis textil szívecskét nem csak e jeles napon, hanem bármilyen alkalomra elkészíthetjük a szívünknek kedves személyeknek.

Hozzávalók:

- mintás textil (kb. 10*12 cm, dupla anyaggal)
- tőmőanyag (flies)
- akasztónak cérna, szalag, csipke tetszés szerint
- hímzőfonal

Eszközök:

- tű
- cérna
- gombostű
- olló
-illanófilc vagy szabókréta

Elkészítése:

Duplára hajtott textil visszájára rajzoljuk fel a szívformát szabókrétával vagy illanófilccel. Egyáltalán nem baj, ha nem szabályos, annál kedvesebb.

A két réteget gombostűvel tűzzük össze több helyen, hogy ne mozdulhasson el.

Apró öltésekkel (esetleg varrógéppel) varrjuk végig az előrajzolt mintát, de a szív csúcsánál hagyjunk akkora rést, amin keresztül ki tudjuk fordítani.

Ha ezzel megvagyunk, ollóval vágjuk körül a mintát kb. fél cm-es ráhagyással. Ezután 1-2 cm-enként vagdossuk be a varrásig, de ügyeljünk, azt nehogy átvágjuk. Erre azért van szükség, hogy kifordítás után ne kapjunk szögletes formákat ott, ahol kerekítettnek kell lennie.

Fordítsuk ki a formát és töltsük meg tömőanyaggal, majd apró öltésekkel varrjuk be a nyílást.

Varrjunk rá akasztót.

Ha még személyesebbé akarjuk tenni, hímezzünk rá feliratot vagy mintát.

Nehézségi fok: nagyobb gyerekeknek ajánljuk.

Értékelés
3 / 5 (36 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Bálint nap - Valentin napFebruár 14-én Szent Bálint (Valentin) emlékére neve napján megajándékozzák szeretteiket az emberek és megünneplik a szerelmesek napját.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.