A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Ablak vagy tükör?

Hétköznapi használati tárgyainkat egy kis kreativitással igazán fel tudjuk dobni. Ilyen például ez a teljesen egyszerű tükör, széles fakerettel, amiből egy kis fantáziával egy helyes csendéletet varázsolhatunk.

Szükséges anyagok:

tükör natúr kerettel /MALMA fantázianévvel IKEA-ban kapható /
egy darab maradék függönyagyag
kb. fél méter színes, keskeny szalag
félcserép
kicsi műanyag virág
fa építőkocka

Szükséges kellékek:

olló
ecset
tű, cérna
festék
dekupázsragasztó
dekupázspapír

Tükör alap

A tükör keretét tetszőleges színnel befestjük. A képen látható tükröt még egy speciális, ún. effektes festékkel és átkentem, ettől kissé rusztikusabb, "házfalszerűbb" hatást értem el.

Míg a festék szárad, maradék függönyanyagból kivágunk éppen akkora darabot, mint a tükör maga. Beszegni nem szükséges, de alakítsunk ki egy kb. 2 cm széles felhajtást, amibe majd a ,,karnist”, azaz a függönyt tartó szalagot befűzhetjük. Ha ez kész, középen vágjuk ketté, egészen a felhajtásig.

Az ablak alatti polcot fa építőkocka elemeiből készítettem, de lehet csinálni pl. parafa dugóból, vagy poháralátét szétvágásából is, ami éppen eszünkbe jut, és a háztartásban megtalálható. Fessük le valami szép fautánzatú színre, pl. természetes szienna árnyalatúra.

A félcserepet (hobbiboltokban kapható) szintét lefesthetjük, de akár natúr, terrakotta színűen is hagyhatjuk.

Tükör

Ha van olyan dekupázspapírunk vagy szalvétánk, amin macska minta van, azt is felhasználhatjuk, hiszen illik az ablakba. A képen látható cicát dekupázspapírból vágtam ki, majd egy vékony szivacsra ragasztottam, és újból körbevágtam a kontúrjait. Így kiemelkedik a tükör ("házfal") síkjából.

Ha a tükör kerete megszáradt, tekerjünk be 2 szemes csavart a 2 felső sarokba, ehhez köthetjük a függönytartó szalagot. Két oldalt kössük el a függönyt.

Végül a helyére ragasztjuk a polcot, a félcserepet és a macskát. A félcserépbe apró művirág került, szára festett gyufaszál.

Nehézségi fok: inkább nagyobb gyerekeknek ajánlom, de a kicsik is segíthetnek pl. a festésben.

 
2007. Július 31., 18:22
Értékelés
4 / 5 (49 szavazat alapján)