A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Bögre bajusszal

A kézműves ötleteink között többnyire egy tárgy elkészítését egyféleképpen mutatjuk be. Nem csinálunk sokféle verziót, de legtöbbször attól függően, hogy milyen színeket, formákat használunk, készülhet az ajándékunk nőknek, férfiaknak vagy gyerekeknek. Eddig a legtöbb alkotás, amit megmutattunk nektek, lányos kivitelben készült el. Most hoztunk Apák napja alkalmából egy fiúsabb ötletet.

Gyakran készítünk ajándékba bögrét, mert szép, jópofa és praktikus.

Hozzávalók:

Egyszínű bögre
Égethető porcelánfesték

Elkészítése:

Bögre bajusszal

A bögrét alaposan mossuk el, töröljük szárazra. Nagyon fontos, hogy ezután már csak papírtörlő segítségével vagy gumikesztyűvel fogjuk meg, hogy ne legyen zsíros a felülete.

Porcelánfestékből többféle van forgalomban, lehet kapni toll kivitelben és üveges kiszerelésben is, amit ecsettel kell felvinni a felületre. A tollat könnyebb használni. Olvassuk el alaposan a használati utasítást, és az abban leírtak szerint járjunk el. Általában 24-48 óra száradás után lehet sütőben kiégetni a kész darabunkat. Égetésig többnyire vízzel el lehet távolítani a felületről az elrontott részeket. Égetés után némelyik festék a mosogatógépnek is ellenáll, nézzük meg, mit ír a használati utasítás a festékünkről.

Ha csak dísznek szánjuk a bögrét (pl. asztali tolltartónak), akkor akár alkoholos filctollal is rárajzolhatjuk a mintát.

A megajándékozottnak minden esetben hozzuk a tudtára, hogyan kell kezelnie a bögrénket, hogy sokáig örömet okozzon neki.

Apák napjára ajánljuk ezt a bajusszal díszített bögrét. A bajusz sokféle lehet, kézügyességünk, fantáziánk szab csak határt. Itt találhattok néhány bajuszformát, amit húsvétkor ajánlottunk nektek a hímes tojás díszítéséhez.

Nehézségi fok: Könnyű, ha filctollat vagy porcelánfestő tollat használunk. Közepesen nehéz, ha porcelánfestékkel dolgozunk. Mindenki kézügyessége szerint választhat, hogy milyen módon készíti el, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

2013. Június 10., 15:47
Értékelés
3 / 5 (3 szavazat alapján)