A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Halloweeni tök lampion

Lampiont mi kisgyerekként gyakran készítettünk az iskolában, manapság viszont iskolás lányaim nem is ismerték a technikáját. Pedig nagyon könnyű elkészíteni, és a papír színétől, mintájától függően nagyon jól lehet használni különböző ünnepek dekorációjaként.

Szükséges anyagok:
- narancssárga karton
- damil vagy cérna

Szükséges eszközök:
- vonalzó
- ceruza
- olló
- vízfesték
- ragasztó vagy tűzőgép

Elkészítés menete:
Egy A4 méretű narancssárga kartont a rövidebb oldala mentén félbehajtunk, majd kihajtjuk, és megfestjük a halloweeni tök arcát: rajzolunk neki szemet, szájat és esetleg orrot fekete vízfestékkel.

Halloweeni tök lampion

Ha nincs narancssárga kartonunk, akkor fehér műszaki rajzlapra ragaszthatunk vékonyabb narancssárga lapot - mi is így készítettük a képen látható halloweeni tök lampiont. Esetleg be is festhetjük a fehér rajzlapot narancssárgára, de elég nagy munka szép egyenletes színűre megcsinálni.

Amikor megszáradt a lap, akkor a mintával befelé behajtjuk és egy vonalzó segítségével felül lemérünk 3 cm-t. Eddig a vonalig fogjuk csak bevágni az összehajtott lapot. A lap többi részét pedig kb. 2 cm-ként bevonalazzuk. Ha elkészült, ezen vonalak mentén a felső vonalig bevágjuk a lapot. Ha végeztünk a vágással, kifordítjuk, hogy látszódjon az arca a halloweeni tök lampionunknak, majd a rövidebbik oldalt egymásra helyezve összeragasztjuk vagy tűzőgéppel összetűzzük. Végül damilból teszünk rá akasztót úgy, hogy átfűzzük a két szemben lévő lyukon.

Lampiont nemcsak Halloween alkalmából kreálhatunk - színes vagy mintás lapból bármilyen alkalomra, például születésnapi bulira, vagy csak úgy, a hangulat kedvéért mutatós díszt készülhet belőle.

Fontos, hogy a papír, amit használunk, a nyomtatóba való papírnál kicsit vastagabb legyen, hogy felakasztva is megtartsa a formáját. Ha csak vékony színes, mintás lapunk akad, akkor azt ragasszuk fel egy vastagabb papírra, vagy legalább a hosszabbik oldalán alulra és felülre, vagyis arra a 3 cm-es részre, amit nem vágunk át, ragasszunk egy vastagabb lapból kivágott csíkot.

Nehézségi fok: könnyű, kisiskolás gyerekeknek ajánlott.

2013. Október 24., 12:07
Értékelés
4 / 5 (2 szavazat alapján)