A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Halloweeni papír szellem

2013. Október 26., 13:57
Halloween egyik jellegzetes figurája a szellem. A szellem nemcsak félelmetes lehet, készíthetünk barátságos, vidám kísérteteket is.
Halloweeni papír szellem

Szükséges anyagok:
- fehér műszaki rajzlap
- damil vagy cérna

Szükséges eszközök:
- ceruza
- olló
- vízfesték
- tű

Elkészítés menete:
Egy A4 rajzlapra felrajzolunk egy „csiga” szellemet - a lányaim szerint legalábbis úgy néz ki, mintha egy csiga lenne.

A mintát körbevágjuk ollóval, majd a hátánál lévő „házát” spirál vonalban a közepéig bevágjuk. Az elején lehet kicsit vastagabb a spirál, majd ahogy haladunk befelé, egyre vékonyabb részt hagyjunk.

Ha készen vagyunk, akkor fekete vízfestékkel fessünk szemet és szájat a halloweeni szellemünk mindkét oldalára.

Ha megszáradt az arca, akkor egy varrótű segítségével lyukasszuk ki. A lyukon átfűzött damil vagy cérna segítségével fel tudjuk akasztani.

Válasszunk neki olyan helyet, ahol jár egy kicsit a levegő, így a halloweeni szellemünk pörögni, repkedni fog.

Nehézségi fok: könnyű, kisiskolás gyerekeknek ajánlott.

Értékelés
4 / 5 (5 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Papírmasé tök cukorkáknakAmerika szerte gyerekbulikban szokás pinátát készíteni különféle alakokban. Mi most Halloween apropóján tök formájában készítettük el. Bármilyen más alkalomra, buliba, szülinapra stb. készíthetünk ilyen díszeket, és nem csak cukorkát tehetünk bele.
Halloweeni tök lampionLampiont mi kisgyerekként gyakran készítettünk az iskolában. Nagyon könnyű elkészíteni, és a papír színétől, mintájától függően nagyon jól lehet használni különböző ünnepek dekorációjaként. Most Halloweeni tök készült belőle.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.