A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkel

2013. Október 30., 13:55
Halloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.

Szükséges anyagok:
- színes vagy fehér papír a formáknak
- karton a körhöz
- damil vagy cérna

Szükséges eszközök:
- olló
- tű
- vízfesték
- ragasztó

Elkészítés menete:
Mi hat különböző halloweeni formát tettünk a mobilunkra. Ha nagyobb az alapunk, amiről lógnak a formák, akkor többet is lógathatunk rá. A denevér-formát egy régebbi sablonunkból vettük kölcsön, a tököt és a szellemeket szabad kézzel megrajzoltuk (ezek egyszerű formák, a gyerekekre is bátran rábízhatjuk). Az alakokat rajzolhatjuk színes lapra, vagy ha az nincs, akkor fehér papírra. Ez utóbbi esetben ki kell festenünk a megfelelő színűre a denevért és a tököt, a szellemekre is fessünk szemeket - mi is így készítettük a díszünket. Ha nem akarsz bajlódni a formák megrajzolásával, innen letöltheted a formákat, és már csak ki kell nyomtatni.

Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkel

A kör alakú alaphoz keményebb kartonra van szükségünk, ehhez mi egy gabonapelyhes doboz két nagyobbik oldalára rajzoltunk egy-egy kört, ami pont ráfért, ezt körbevágtuk, majd belülről is kivágtunk egy kört. Levágtunk három darab 1 méteres damilszálat, amelyeket összefogtunk, a közepére kötöttünk egy hurkot, hogy ennél fogva fel lehessen akasztani. Az egyik körre csináltunk hat pici bevágást a külső szélére, ebbe a vájatba tettük a damilt, így nem mozdul el, könnyebben be tudjuk igazítani. Ezután a két kört összeragasztjuk, ügyelve arra, hogy a damiljainkat ne mozgassuk el, valamint a kartonok mintás oldala belülre kerüljön.

A kivágott formákat egy varrótű segítségével óvatosan kilyukasztjuk és a damilszálak végére kötjük őket. Az elkészült halloweeni díszünket felakasztjuk. Ha nem áll szép egyenesen a karikánk, akkor papírlapok vagy karton segítségével, amit a felső oldalára ragasztunk, ki tudjuk egyensúlyozni. Nekünk is be kellet ezt a praktikát vetni. Nehézségi fok: könnyű, kisiskolás gyerekeknek ajánlott.

Értékelés
5 / 5 (4 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Halloweeni papír szellemHalloween egyik jellegzetes figurája a szellem. A szellem nemcsak félelmetes lehet, készíthetünk barátságos, vidám kísérteteket is.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.