A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkel

Halloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.

Szükséges anyagok:
- színes vagy fehér papír a formáknak
- karton a körhöz
- damil vagy cérna

Szükséges eszközök:
- olló
- tű
- vízfesték
- ragasztó

Elkészítés menete:
Mi hat különböző halloweeni formát tettünk a mobilunkra. Ha nagyobb az alapunk, amiről lógnak a formák, akkor többet is lógathatunk rá. A denevér-formát egy régebbi sablonunkból vettük kölcsön, a tököt és a szellemeket szabad kézzel megrajzoltuk (ezek egyszerű formák, a gyerekekre is bátran rábízhatjuk). Az alakokat rajzolhatjuk színes lapra, vagy ha az nincs, akkor fehér papírra. Ez utóbbi esetben ki kell festenünk a megfelelő színűre a denevért és a tököt, a szellemekre is fessünk szemeket - mi is így készítettük a díszünket. Ha nem akarsz bajlódni a formák megrajzolásával, innen letöltheted a formákat, és már csak ki kell nyomtatni.

Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkel

A kör alakú alaphoz keményebb kartonra van szükségünk, ehhez mi egy gabonapelyhes doboz két nagyobbik oldalára rajzoltunk egy-egy kört, ami pont ráfért, ezt körbevágtuk, majd belülről is kivágtunk egy kört. Levágtunk három darab 1 méteres damilszálat, amelyeket összefogtunk, a közepére kötöttünk egy hurkot, hogy ennél fogva fel lehessen akasztani. Az egyik körre csináltunk hat pici bevágást a külső szélére, ebbe a vájatba tettük a damilt, így nem mozdul el, könnyebben be tudjuk igazítani. Ezután a két kört összeragasztjuk, ügyelve arra, hogy a damiljainkat ne mozgassuk el, valamint a kartonok mintás oldala belülre kerüljön.

A kivágott formákat egy varrótű segítségével óvatosan kilyukasztjuk és a damilszálak végére kötjük őket. Az elkészült halloweeni díszünket felakasztjuk. Ha nem áll szép egyenesen a karikánk, akkor papírlapok vagy karton segítségével, amit a felső oldalára ragasztunk, ki tudjuk egyensúlyozni. Nekünk is be kellet ezt a praktikát vetni. Nehézségi fok: könnyű, kisiskolás gyerekeknek ajánlott.

2013. Október 30., 13:55
Értékelés
5 / 5 (4 szavazat alapján)