A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Mikulásos szalvétadísz

2014. December 4., 18:17
Mikulás napján a csizmák fényesre pucolva sorakoznak az ablakban, várják a mindenféle földi jót, csokoládét, mogyorót, mandarint és még ki tudja milyen finomságokat.
Mikulásos szalvétadísz

Ha szeretnénk az étkezéseket kicsit hangulatosabbá tenni, akkor az asztalainkat apró díszítésekkel könnyen ünnepivé varázsolhatjuk. Ilyen apró, könnyen és gyorsan elkészíthető dekoráció például ez a mikulásos szalvétadísz is. Piros szalvéta talán nem biztos, hogy minden otthonban megtalálható, de ezen kívül csak egy egyszerű, fehér papírlapra lesz szükségünk.

Szükséges anyagok:

- fehér nyomtatópapír,
- piros szalvéta,

Szükséges eszközök:

- olló,
- sniccer,

A mellékelt mikulásos mintát nyomtassuk ki, és vágjuk körbe ollóval! A sapkánál lévő egyenes vonalat sniccerrel a legkönnyebb végigvágni. A kivágás után hajtsuk vissza a felső részt, majd fűzzünk át a lyukon a piros szalvétát! Ehhez a szalvétadíszhez piros szalvéta kell, hogy igazi kis Mikulásaink legyenek. A szalvétát hajtsuk három részre, és óvatosan csúsztassuk át a Mikulás-fejen! A szalvéta lesz így a kis Mikulásunk piros ruhája és sapkája.

Mikulásos szalvétadísz Mikulásos szalvétadísz minta a pdf fájlt a képre vagy a linkre kattintva tudod lementeni. Örülünk és köszönjük, ha úgy gondolod, hogy hírét vinnéd, de kérünk, a bejegyzésünket linkeld, ne közvetlenül a PDF fájlt.

A mikulásos szalvétadíszünket használhatjuk ültető kártyaként is, ehhez a Mikulás szakállára írhatjuk a vendégek neveit.

Nehézségi fok: Könnyű, kisebb gyerekeknek is könnyen elkészítik felnőtt felügyelete és segítsége mellett.

Értékelés
4 / 5 (5 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Könyvespolci jelölőA könyvespolc akkor az igazi, ha használjuk, le-fel kerülnek róla a könyvek. Nálunk sok esetben már nem az eredeti helyükre kerülnek vissza a könyvek. Ezen segíthetnek az aranyos állatos könyvespolci jelölők.
Díszek vasalható gyöngybőlGyöngyökkel játszani jó móka és időtöltés. Sok kedves meglepetés készülhet a családnak. Nem elhanyagolható előny, hogy a gyöngyökkel történő játék fejleszti a gyerekek ügyességét, az ujjak finom mozgását, a szem és a kéz koordinációját.
Mobil szellemekkel, denevérrel, halloweeni tökkelHalloweeni hangulatot varázsolhatunk ezzel az egyszerű mobillal. Keressünk neki olyan helyet, ahol jár a levegő, így repkedni fognak a szellemeink, denevérjeink, halloweeni tökjeink.
Halloweeni papír szellemHalloween egyik jellegzetes figurája a szellem. A szellem nemcsak félelmetes lehet, készíthetünk barátságos, vidám kísérteteket is.