Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Adventi babavarázs

Alaptétel: A kislányok szeretnek babázni.
Biztos ez? Mármint: csak a kislányok szeretnek babázni? És mi van a kisfiúkkal? Pláne a nagylányokkal?
Nos, nyilvánvaló bizonyítékot találhatunk rá 2008.11.24. és 29. között: a baba kortól és nemtől függetlenül bárkinek kedves játék lehet.

Így gondolja ezt egy népszerű internetes fórum babavarrós topikját alkotó lányok-asszonyok népes csoportja is. Ők nem csak kedvelik a babákat-bábukat, hanem maguk meg is varrják azokat.

A topik történelme 2007 februárjára nyúlik vissza, mikor is az addig más, varrós, foltvarrós topikban alkotó ügyes kezűek egy csoportja külön fórumot álmodott és teremtett a babáknak. Törzstagokká váltak rövid időn belül az ország minden tájáról írogató és varrogató, különféle korú, varrótudású emberkék, akiket összekötött a közös hobbi.

A topik folyamatosan meg tudott újulni az elmúlt másfél évben. Létrehoztak egy saját portált, ahová mindenféle hasznos tudnivalót, lelőhelyet, szabásmintát, eseményt egy helyre gyűjtöttek. Ez a portál immár 250 regisztrált felhasználóval bír…

Adventi babavarázs

Saját játékaik is vannak ezeknek a lányoknak, ilyen például az ún. "közös varrás". A játék lényege nagyon egyszerű: egy adott szabásminta alapján kell megvarrni a havi közös babát a megszabott időre. Talán unalmasnak gondolhatnánk elsőre az ötletet, de a legkevésbé sem az: még nem született 2 egyforma darab ugyanarról a szabásmintáról! Minden baba egyedi, a készítője kézjegyét magán hordozó egyéniség. És ettől igazán különleges a játék.

Még valamit el kell mondanom ezekről a lányokról-asszonyokról. Hatalmas szívük van. Nem csak jó tanácsokkal, ötletekkel, tippekkel segítenek, hanem kézzel foghatóan is. Ha valaki kér, biztos lehet benne, hogy kap is, legyen az egy jótékonysági vásár egy beteg kislány gyógyulásáért, szeretetvarázslat árva gyerekek megsegítésére, vagy egy kis falu kicsi rendezvényére tombolatárgyak ajándékozása.

Aki kíváncsi ezekre a nagyszerű hölgyekre és csodálatos alkotásaikra, az találkozhat velük a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban (IV., Lóverseny tér 6. ) 2008.11.24. és 29. között, naponta 10-tól 18 óráig.

Közös varrásra is lehetőség van: 300 Ft-os egységcsomag vásárlásával magunk is összeöltögethetünk egy angyalkát (a varrásra előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-380-6760-as számon).

A kiállítás megtekintése ingyenes!

 
2008. November 12., 08:01
Csatolt fájlok
Címkék
Értékelés
5 / 5 (33 szavazat alapján)