A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Adventi babavarázs

2008. November 12., 08:01

Alaptétel: A kislányok szeretnek babázni.
Biztos ez? Mármint: csak a kislányok szeretnek babázni? És mi van a kisfiúkkal? Pláne a nagylányokkal?
Nos, nyilvánvaló bizonyítékot találhatunk rá 2008.11.24. és 29. között: a baba kortól és nemtől függetlenül bárkinek kedves játék lehet.

Így gondolja ezt egy népszerű internetes fórum babavarrós topikját alkotó lányok-asszonyok népes csoportja is. Ők nem csak kedvelik a babákat-bábukat, hanem maguk meg is varrják azokat.

A topik történelme 2007 februárjára nyúlik vissza, mikor is az addig más, varrós, foltvarrós topikban alkotó ügyes kezűek egy csoportja külön fórumot álmodott és teremtett a babáknak. Törzstagokká váltak rövid időn belül az ország minden tájáról írogató és varrogató, különféle korú, varrótudású emberkék, akiket összekötött a közös hobbi.

A topik folyamatosan meg tudott újulni az elmúlt másfél évben. Létrehoztak egy saját portált, ahová mindenféle hasznos tudnivalót, lelőhelyet, szabásmintát, eseményt egy helyre gyűjtöttek. Ez a portál immár 250 regisztrált felhasználóval bír…

Adventi babavarázs

Saját játékaik is vannak ezeknek a lányoknak, ilyen például az ún. "közös varrás". A játék lényege nagyon egyszerű: egy adott szabásminta alapján kell megvarrni a havi közös babát a megszabott időre. Talán unalmasnak gondolhatnánk elsőre az ötletet, de a legkevésbé sem az: még nem született 2 egyforma darab ugyanarról a szabásmintáról! Minden baba egyedi, a készítője kézjegyét magán hordozó egyéniség. És ettől igazán különleges a játék.

Még valamit el kell mondanom ezekről a lányokról-asszonyokról. Hatalmas szívük van. Nem csak jó tanácsokkal, ötletekkel, tippekkel segítenek, hanem kézzel foghatóan is. Ha valaki kér, biztos lehet benne, hogy kap is, legyen az egy jótékonysági vásár egy beteg kislány gyógyulásáért, szeretetvarázslat árva gyerekek megsegítésére, vagy egy kis falu kicsi rendezvényére tombolatárgyak ajándékozása.

Aki kíváncsi ezekre a nagyszerű hölgyekre és csodálatos alkotásaikra, az találkozhat velük a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban (IV., Lóverseny tér 6. ) 2008.11.24. és 29. között, naponta 10-tól 18 óráig.

Közös varrásra is lehetőség van: 300 Ft-os egységcsomag vásárlásával magunk is összeöltögethetünk egy angyalkát (a varrásra előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-380-6760-as számon).

A kiállítás megtekintése ingyenes!

 
Csatolt fájlok
Címkék
Értékelés
5 / 5 (33 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Parádi-medencePénteki Piknik-es kosarunkba Ilke ezt a csodálatos kirándulást hozta. Az úti cél a Parádi-medence, amely a 24- es út mentén található, Gyöngyös és Eger között.
A mosoly garantáltan ragadós!Van egy alapítvány, amelyik azt a küldetést vállalta, hogy segít hidat építeni a sérültek és a nem sérültek közé. Június első hétvégéjén, a Könyvhét idején lesz egy sátruk Pestszentlőrincen. Nagyon kevéssel nagyon sokat tudtok ti is segíteni. Nem pénzzel, hanem valami aprósággal, amit a vásáron el tudnának adni.
Születés Hete, A Családdá válás ünnepe 2011A hagyományoknak megfelelően május első vasárnapján, május 1-jén kezdődik a kilencedik Születés Hete országos rendezvénysorozat, melynek mottója a "Család és hivatás". Közel 80 helyszínen színes, kulturális, szakmai és tájékozató jellegű programokkal várnak minden babára vágyó párt, várandóst, anyukát, apukát, nagyszülőt, családot. Idén először Erdély is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Születés Hete 2011 háziasszonyai Szalay Kriszta és Farkasházi Réka színművésznők, Benda Judit egészség-tanácsadó, Dézsi Réka dúla és Madai Krisztina coach.
Nemzetközi Babahordozó Hét: 2009. szeptember 20-27Idén már másodszor csatlakoznak a magyar szülők is a Nemzetközi Babahordozó Héthez szeptember 20. és 27. között.