Anyák napi meglepetés só-liszt gyurmából
A só-liszt gyurmát kifejezetten a kicsi kezeknek találták ki: könnyen kezelhető, bármikor előállítható, olcsó, természetbarát anyag.
Elkészítésére többféle variáció létezik, a lényeg hogy legyen benne liszt, só (kicsivel több liszt, mint só), és annyi víz, amennyivel kényelmesen alakítható, ámde nem ragacsos alapanyagot kapunk.
Színezhetjük is, pl. pirospaprikával, temperával, kakaóval, szörppel.
Alacsony hőfokon a sütőben ki is égethetjük, hogy tovább megmaradjon, ilyenkor vegyük figyelembe, hogy a felhasznált színezők, egyéb anyagok bírják-e a hőt. Ha a masszához kevés étolajat csepegtetünk, nem fog olyan hamar kiszáradni.
Kézlenyomat
![Kéz - gyurma](/a/1/104/p/anyanap1.jpg)
Nehézségi fok: a legkisebbek is könnyen elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett.
"Ékszer"
![Szív - gyurma](/a/1/104/p/anyanap2.jpg)
Nehézségi fok: a legkisebbek is könnyen elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett.
2007. Május 2., 19:49