A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal további böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom További információ
Tyukanyo.hu
Versek, mesék, receptek, gyűjtemények, listák, ünnepi ötletek, kézműves leírások tyúkanyóknak és kiscsibéknek!
www.tyukanyo.hu

Anyák napi meglepetés só-liszt gyurmából

2007. Május 2., 19:49
A só-liszt gyurmát kifejezetten a kicsi kezeknek találták ki: könnyen kezelhető, bármikor előállítható, olcsó, természetbarát anyag.

Elkészítésére többféle variáció létezik, a lényeg hogy legyen benne liszt, só (kicsivel több liszt, mint só), és annyi víz, amennyivel kényelmesen alakítható, ámde nem ragacsos alapanyagot kapunk.

Színezhetjük is, pl. pirospaprikával, temperával, kakaóval, szörppel.

Alacsony hőfokon a sütőben ki is égethetjük, hogy tovább megmaradjon, ilyenkor vegyük figyelembe, hogy a felhasznált színezők, egyéb anyagok bírják-e a hőt. Ha a masszához kevés étolajat csepegtetünk, nem fog olyan hamar kiszáradni.

Kézlenyomat

Kéz - gyurmaKészítsünk egy nagy-nagy golyót a gyurmánkból, egy kicsit lapogassuk el, majd jól nyomjuk bele a kezünket. A kész tenyérlenyomatot színezzük ki temperával.

Nehézségi fok: a legkisebbek is könnyen elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett.

"Ékszer"

Szív - gyurmaA kinyújtott gyurmát vágjuk kör- vagy szívformára. Kása- vagy szalmagyöngyökkel, lehetőleg többféle színnel díszítsük. Ha lyukat fúrunk a gyurmába, fel is lehet akasztani.

Nehézségi fok: a legkisebbek is könnyen elkészíthetik felnőtt felügyelete mellett.
 
Értékelés
4 / 5 (39 szavazat alapján)
Témához kapcsolódó további cikkeink
Krepp-papír virágSzínes, vidám, könnyen elkészíthető krepp-papír virágok, akár ajándékba vagy csak dekorációnak.
Szárítható főzött gyurmaHa van valami, amiből egy gyereknek sosem lehet elég a mennyiség, az a gyurma.
Anyák napja alkalmáraAnyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. 2017-ben május 7-én lesz Anyák napja.
Mikulásos szalvétadíszMikulás napján az asztalunkat díszíthetjük ezzel a gyorsan elkészíthető mikulásos szalvétadísszel.